1. Apvalaso ežeras Rokiškio r.

Šis ežeras yra ypatingas - jis yra Lietuvos kontūro. Šį vaizdą galima pamatyti iš paukščio skrydžio, todėl savo atostogas galėsite vainikuoti ekskursija. Šalia yra Ilzenbergo dvaras, Livonijos ordino įkurtas dar XVI amžiuje ir parkas, kuris užima net 10 hektarų teritoriją, o jame auga daugiau nei 23 atvežtinių medžių rūšys.
Apvalaso ežeras

2. Platelių ežeras Plungės r.

Šis ežeras garsus tuo, kad yra giliausias Žemaitijoje, o krantai yra ne tik vingiuoti, bet ir ne vienodo aukščio. Ežere yra 7 salos, pati įdomiausia – pilies, kurioje iki šiol yra išlikę senovinio tilto poliai. Visas ežero grožybes galima apžvelgti važiuojant Šeirės dviračiu arba 4,1 km ilgio pėsčiųjų taku.
Platelių ežeras

3. Švento ežeras Zarasų r., Gražutės regioniniame parke

Šis ežeras yra apipintas legendomis – pasakojama, kad anksčiau vietoj ežero stovėjo bažnyčia, tačiau vėliau išsiveržė vanduo, apsiėmė šventyklą ir vietoj jos atsirado Šventas ežeras. Dabar ežero vanduo yra vienas švariausių ir skaidriausių Lietuvoje, o šalia jo - balčiausio smėlio paplūdimys.
Švento ežeras

4. Galvės ežeras

Galvės ežeras aplankytas daugelio ir ne kartą, tačiau jį verta aplankyti dar kartą ne tik dėl vandens telkinio grožio. Ežere pradėti organizuoti išskirtiniai naktiniai žygiai irklentėmis.
Galvės ežeras

5. Kirkilų ežerėliai Biržų regioniniame parke

Kirkilų ežerėlius sudaro apie 30 įgriuvų. Visas jas galima apžiūrėti iš 32 aukščio Kirkilų apžvalgos bokšto. Smegduobėms prisipildžius vandens, susidarė ežerėliai, kurie vasarą nusidažo įvairiomis spalvomis. Cheminė vandens sudėtimi Kirkilų ežerėliai yra panašūs į Islandijos geizerius.
Kirkilų apžvalgos bokštas

6. Masčio ežeras Telšių r.

Ežero aplinka sutvarkyta jūsų poilsiui – pakrantė apstatyta rotondomis, žaidimų aikštelėmis, šokančiu fontanu. Ežere galima pasiplaukioti vandens dviračiais, katamaranu. Šešis ežero tiltus puošia Telšių simbolio - linksmų lokiukų - skulptūrėlės.
Už ES lėšas išvalytas Masčio ežeras

7. Kauno marios

Tai - „lietuviškoji Atlantida“, kadangi statant hidroelektrinę ir užtvenkus Nemuną, buvo užlieti senieji kaimai. Kauno Marios pasižymi įspūdingomis pakrantėmis, gulbių kolonijomis. Iš Kauno prieplaukos kursuoja laivai į Kadagių slėnį ar Rumšiškes.
Kauno marios

8. Zaraso ežeras

Garsus savo paplūdimio grožiu ir salomis. Didžiojoje saloje vyksta renginiai ir festivaliai. Ežere yra Italijos formos sala, kuri yra necivilizuota, tačiau taip ir vadinama – Italijos.
Zaraso ežeras

9. Gėlos ežeras Vilniaus r.

Tai yra vienas švariausių ežerų Vilniaus apylinkėse. Tačiau tai ne vienintelis jo privalumas, tai yra vienintelis ežeras Lietuvoje, kuriame galima patiems ir nemokamai pasidaryti baltojo purvo aplikacijas.
Gėlos ežeras

10. Sravinaičio ežeras Ignalinos r.

Ežero pakrantėse yra įsikūrusios kaimo sodybos, kuriose galima paragauti ypatingos žuvienės – ji verdama Sravinaičio ežero vandenyje. Tai – šimtametė Rytų Aukštaitijos krašto žvejų tradicija. Ežeras yra Aukštaitijos nacionalinio parko teritorijoje, pasižymintis itin gražiomis, maudytis tinkamomis pakrantėmis, taip pat labai mėgstamas žvejų.
Sravinaičio ežeras
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)