Tiesa, neuždraudžiami ploni plastikiniai maišeliai vaisiams ir daržovėms, rašo „Deutsche Welle“.

S. Schulze siekia, kad draudimas įsigaliotų kitąmet. Įstatymą pažeidusioms bendrovėms grės iki 100 tūkst. eurų bauda, teigia socialdemokratų politikė.

Jei įstatymo projektas bus priimtas, Vokietijoje įsigalios 6 mėnesių pereinamasis laikotarpis, kai bus „išplatintos likusios maišelių atsargos“ ir sunaudojami esami maišeliai. Uždraudžiami ir perdirbti bei ekologiškai pagaminti plastikiniai maišeliai.

S. Schulze tikino, kad įstatymo tikslas yra „išsivaduoti iš atliekų visuomenės ir, apskritai, kad naudotume mažiau plastiko“.

Kaip rašoma pranešime spaudai, 2016 m. pasiektas Vyriausybės ir verslo susitarimas buvo sėkmingas. Aplinkos ministerijos duomenimis, nuo 2015-ųjų šalyje sunaudojama 64 proc. mažiau plastikinių maišelių.

Savo ruožtu valdančiosios Krikščionių demokratų sąjungos (CDU) pirmininkė ir galima kanclerės Angelos Merkel įpėdinė Annegret Kramp-Karrenbauer tvirtino, kad reikėtų pradėti nuo savanoriško plastikinių maišelių atsisakymo.

„Jei tai nesuveiks, tada galime kalbėti apie draudimus“, – sakė A. Kramp-Karrenbauer.

ES jau nusprendė nuo 2021-ųjų uždrausti kai kuriuos vienkartinius plastiko gaminius, kaip šiaudeliai, peiliai ir šakutės.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)