„Šeimos festivalyje laukiami ne tik „Zero waste” filosofijos šalininkai, tačiau ir tie, kurie nebijo klausti, nori judėti link tvaresnio rytojaus ir pasisėmus žinių įvesti alternatyvas namų rutinoje”, – sako festivalio iniciatoriai. Festivalis jau dabar sulaukė 2 tūkst. dalyvių susidomėjimo, planuojama, skaičius išaugs dvigubai.

Į „Inovatorių slėnį” Antalieptėje, neatrastą gamtos kampelį Zarasų rajone, susirinkusių dalyvių lauks pagrindinė scena ir pranešėjai paliesiantys bei plačiau pasidalinsiantys žiniomis apie jautriausias aplinkosaugines temas Lietuvoje ir pasaulyje. Vakaro programoje prie festivalio prisijungs bei informatyvią dieną vainikuos aplikosinginėms temoms neabejingi atlikėjai: Jurgis DID ir Planeta Polar.

Tuo pat metu festivalyje vyks „Low waste” ir „Zero waste” produktų mugė, jogos ir kalanetikos užsiemimai, naktinis žygis basomis, bus įrengta mažųjų festivalio dalyvių „nuliukų” zona, kurią kuruos VšĮ „Pilni namai”. Taip pat, prie festivalio įgyvendinimo prisidės organizacijos kaip, Urban Earth Lovers – viena pirmųjų „Zero waste” laisvalaikio prekių parduotuvių Lietuvoje, socialinis verslas TEXTALE – vienijantis kūrėjus ir tvaraus vartojimo entuziastus bei kuriantis atsakingą dėvėtos tekstilės panaudojimo grandinę; „Kavos virėjai” – išvirsiantys skaniausią kavos puodelį, kol klausysitės pranešimų.

Kaip rašoma pranešime spaudai, vienas iš festivalio „Zero Waste fest’19” tikslų – parodyti, kad svarbūs, sąmoningi sprendimai neatsiejami nuo požiūrių įvairovės ir skirtingų visuomenės grupių įtraukimo į jų svarstymą. Festivalis orientuotas į edukaciją ir švietimą ekologijos problematikos klausimais, pastatant beatliekį gyvenimo būdą į siekiamybės poziciją. O prisidėti prie pozityvaus pokyčio gali kiekvienas. Svarbu pradėti nuo klausimo „kaip galiu prisidėti?” ir atvykti į festivalį ieškant atsakymų.