Naujame DELFI projekte savo poziciją bus kviečiami išsakyti visi energetikos ir aplinkosaugos srities profesionalai. Kokybiškos diskusijos prisidės prie naujų ir svarbių sprendimų paieškų.

DELFI skaitytojai vienoje vietoje galės surasti svarbiausią energetikos sektoriaus informaciją, ekspertų komentarus ir vertinimus.

Energetinė nepriklausomybė, efektyvumo ir savarankiškumo didinimas, alternatyvių tiekimo šaltinių paieška, atsinaujinančių išteklių plėtra, aplinką tausojantys sprendimai, konkurencijos, investicijų ir inovacijų skatinimas – temos, kurios sulauks dėmesio ir detalaus aptarimo.

Žurnalistai domėsis ne tik energetikos naujovėmis, bet visuomet kels klausimą, kaip tai paveiks mus supančią aplinką, galutinį vartotoją ir jo piniginę.

Atnaujinamoje šalies energetikos strategijoje numatyta, kad iki 2050 metų Lietuva elektros ir šilumos gamybai naudos vien atsinaujinančius išteklius. Tokia gamyba, manoma, turėtų užtikrinti naujų technologijų plėtrą, paskatinti konkurenciją, sukurti švaresnę aplinką ir užtikrinti mažiausias kainas vartotojams. Tiesa, tai ne vienintelis strategijoje numatytas tikslas - taip pat ketinama užtikrinti šimtaprocentinį vietinės elektros energijos gamybos lygį bendrame šalies elektros suvartojime. Taigi, žurnalistai pakvies diskusijai, kad būtų išsiaiškinta, kokių priemonių reikia siekiant užsibrėžtų tikslų ir ką daryti, kad jų įgyvendinimas nestrigtų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)