Kretingos rajone ir Klaipėdoje paramos rinkimą organizavęs vyras, vos pasakęs apie norą padėti, tuoj pat gavo ir patalpas.

Prie paramos rinkėjų ir pervežėjų prisidėjęs Irmantas Karpis sako, kad itin jautri tema – vaikai, tad daugelis žmonių, vos sužinoję apie galimybę padėti mišinukais, vaistais ir būtinais daiktais, vos per pusdienį į Kretingos rajone nurodytą vietą atnešė gausybę daiktų. Tiesa, vyras primena, kad daiktai atrenkami kruopščiai, viskas patikrinama – galiojimo laikas, kad nebūtų pažeistos pakuotės, pradaryta.

„Viskas, kiekvienas daiktas patikrinamas, antibiotikus, vaistus, priimame tik su čekiais. Žmonės aktyviai atneša, per pusdienį jau šeši stalai apkrauti. Galvoju, kad jei kažką pradedi gero daryti, „užkreti“ tuo ir kitą. Skambina draugai ir iš užsienio, sako, neturime galimybės atvežti daiktų, tada sakome, kad pinigus pervestų į „Blue / Yellow for Ukraine“ (VšĮ „Mėlyna geltona“). Esame jau ir patys paaukoję pinigais. Skatiname ir tą pinigų pervedimą. Kiekvienas geras darbas motyvuoja kitą gerą darbą. Manau, kad lyg sniego gniūžtė viskas čia vyksta. Planavome surinkti daiktų į vieną mikroautobusą, jei jų bus daugiau – bus daugiau. Mes atiduodame surinktus daiktus į Vilnių, ten jau užsiima logistika. Esame pasiruošę ir tam, kad jei jie negalės – vešime patys iki Lenkijos ir Ukrainos sienos“, – pasakoja I. Karpis.

Anot vyro, pagalba šiomis dienomis renkamai paramai patalpos buvo suteiktos iš idėją palaikančių organizacijų: kovo 3 dieną „Atostogų parke“, Kretingos rajone, kovo 4 dieną – Prekybos centre „Studlendas“ esančiame „Apelsino“ sporto klube. Pagal taip, kaip greitai pavyks organizuoti išvežimą, bus planuojamas ir kitas paramos rinkimo ratas. Tad kas nespės per šias dvi dienas – paramos reikės ir ateityje. Be to, jei yra norinčių prisidėti, tačiau, negalinčių atvykti, pavyzdžiui, uostamiesčio vaistinių atstovų, I. Karpis sako tuoj pat organizuotų logistiką.

Paimami ir kiti didesni daiktai ar kiekiai iš žmonių, o kad toks aktyvumas bus, vyras sako, kad nė akimirkai nesuabejojęs.

„Visi labai aktyvūs, ačiū Jums – labai gerą darbą darote, – dėkoja pašnekovas. – Galime nuvažiuoti paimti, jei nėra galimybės atvežti. Jei, pavyzdžiui, prisidėti norėtų vaistinės, tai rekėtų nuskausminančių leidžiamų vaistų, vaikams įvairių vaistų, sauskelnių, mišinukų – tokie pagrindiniai dalykai. Dar reikalingi power bankai, pakrovimo baterijos, kur praverstų ne tik vaikams, bet ir „giliau“ lendant į Ukrainą. Renkame ir miegmaišius, ir jogos kilimėlius. Visi tiek dalykai labiausia reikalingi“.

Vyras patikslina, kad jie nerenka kuro ir vandens, tačiau tuo užsiima Vilniuje esantys bičiuliai. O jų komandoje dalis žmonių jau buvo nuvykę iki Lenkijos ir Ukrainos pasienio, tačiau tokių kelionių planuojama ne viena ir ne dvi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją