Vilniaus naktinis aljansas kviečia ketvirtadienį, nuo 12:00 iki 17:00 val., restorane „Briusly“ susitikti su darbdaviais, kurie ieško baro ir virtuvės darbuotojų, padavėjų, garso technikų, valytojų ar vadybininkų. Pasak aljanso pirmininko Mark Adam Harold, ši idėja kilo gerokai prieš patį karą, nes nuo pandemijos buvo jaučiamas darbuotojų trūkumas.

„Visi ieškojo darbuotojų ir aš mačiau, kad mūsų aljanso nariai feisbuke kėlė skelbimus, bet tai darė individualiai. Atsižvelgęs į tai, pasiūliau padaryti darbo mugę, kurioje visi vienoje vietoje galėtų susipažinti ir bendradarbiauti. Tada prasidėjo Rusijos invazija į Ukrainą ir darbo mugę mes atidėjome, bet kai karo migrantai atvyko į Vilnių, sugalvojome atgaivinti šią idėją ir įgyvendinti ją kuo greičiau, kad tai būtų ne tik ukrainiečiams, bet ir visiems. Norime skatinti žmones pasirinkti mūsų sektorių savo karjerai, nes mes šiuo metu atsigauname po pandemijos“, – kalbėjo aljanso pirmininkas.

Pasak jo, renginyje dalyvauti gali visi, tiek vietiniai gyventojai, tiek ir žmonės iš kitų miestų ar šalių. Organizatoriai skelbia, kad darbo mugė vyks visomis kalbomis, pasak M. A. Harold, tai yra kiek sudėtinga.

„Aišku, visada yra žmonių, kurie mokės angliškai ar rusiškai, jeigu žmogus nemoka kitų kalbų. Mes skatiname atsiųsti atstovus, kurie mokėtų daugiau kalbų ir galėtų padėti susikalbėti. Taip pat manau, kad bus daug geranoriškų žmonių, kurie padės susikalbėti, jeigu to reikės. Esame atviri, tikiuosi, kad mes surasime būdų suprasti vienas kitą ir įdarbinsime norinčius. Mūsų sektoriuje yra nemažai darbų, kur kalba nėra tokia svarbi, visi žino kaip valyti grindis ar plauti indus, todėl suprasti lietuvių kalbą nėra būtina“, – komentavo M. A. Harold.

Jo teigimu, šiuo metu ši idėja yra reklamuojama plačiau, ne tik Vilniaus naktinio aljanso nariams. Kiekvienas darbdavys užpildęs registracijos formą gali gauti staliuką savo verslo atstovui, kuris turės galimybę susipažinti su potencialiais darbuotojais.

„Jau turime 15–20 užimtų staliukų ir kasdien sulaukiame vis daugiau norinčių. Kol kas turime vietos iki 30 staliukų ir jeigu tai yra sėkmingas formatas, tai galbūt ateityje mes jį pakartosime didesnėje erdvėje“, – kalbėjo aljanso pirmininkas.

Jo teigimu, darbdaviai yra skatinami įdarbinti darbuotojus legaliai, o taip pat mokėti orius atlyginimus bei suteikti geras darbo sąlygas.

„Noriu pabrėžti, kad mes darbdaviams sakome griežtai, kad jie darbuotojus turi įdarbinti legaliai, dabar tai yra nesunku, kiek žinau, viskas trunka dvi dienas, net ir ukrainiečiams. Ir žinoma, norime, kad jiems būtų mokami normalūs atlyginimai. Nenorime būti tais, kurie išnaudoja pigią darbo jėgą ir moka grynais pinigais, griežtai to atsisakome. Norime suteikti orų darbą ir geras darbo sąlygas“, – dalinosi aljanso pirmininkas M. A. Harold.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės