Berniuko mama, norėdama išgelbėti vaiką nuo mirties, įsodino savo sūnų į traukinį ir pati liko prižiūrėti savo neįgalią mamą. Šiandien moteris labai dėkinga visiems, kurie išsaugojo vaiko gyvybę.

Drąsus vienuolikmetis išvyko iš Zaporožės ir keliavo beveik per visą šalies teritoriją, apie 960 kilometrų, nešinas tik plastikiniu maišeliu, pasu bei ant rankos užrašytu telefono numeriu. Vaikas keliavo visiškai vienas. Jam sėkmingai pasiekus sieną su kaimynine Slovakija, juo pasirūpino savanoriai.

Slovakijos vidaus reikalų ministerijos darbuotojai pasinaudojo telefono numeriu ant berniuko rankos, kad kuo skubiau susisiektų su jo artimaisiais. Šiandien žmonių širdis užkariavęs berniukas yra saugus artimųjų apsupty sostinėje Bratislavoje.

Ministerija gyrė berniuko bebaimiškumą ir ryžtą. Ministerijos atstovas spaudai pridūrė, kad sieną kirtusį berniuką prižiūrėjo savanoriai, davė vaikui pavalgyti, atsigerti, prižiūrėjo, kol buvo jo pasiimti atvyko artimieji. Tik dėka ant rankos užrašyto numerio, darbuotojams pavyko susisiekti su artimaisiais, pridūrė ministerijos atstovas.

Berniukas buvo tarp tų, kurie pabėgo iš Zaporožės, esančios rytų Ukrainoje, žinomos kaip vietos, kurioje pastatyta didžiausia Europoje atominė elektrinė.

Jungtinių Tautų vyriausiojo pabėgėlių komisaro (UNHCR) duomenimis, nuo vasario 24 d. į Slovakiją atvyko daugiau nei 128 tūkst. karo pabėgėlių iš Ukrainos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės