Vieni bičių aviliai primena senovinius namus, kitus puošia paveikslai

Šiuo metu Antanas save pristato kaip pensininką, kuris „šiek tiek bitininkauja“. Savo kūrybos bičių avilių, primenančių senoviškus gyvenamuosius namus, nuotraukas jis atsiuntė DELFI konkursui „Darau pats“.

„Panašų avilį pamačiau elektroninėje parduotuvėje, tačiau jo kaina buvo labai didelė. Tai galvoju, kaip gali tokius pinigus mokėti, kai gali pats pasidaryti? Tai ir pasidariau“, – aiškina vyras ir priduria, kad elektroninėje parduotuvėje tokie aviliai buvo parduodami po 320 eurų, o štai jam pačiam pavyko susisukti perpus pigiau.

Namelius primenantiems aviliams Antanas sumeistravo stogelius, dekoracijas padarė iš lentučių. Visi darbai užtruko apie savaitę laiko, nes vyras niekur neskubėjo – mėgavosi procesu. O įprastai avilį jis gali pagaminti ir per dieną.

Visi aviliai Antano kieme – jo rankų darbo. Vyrui originalumo netrūksta: „Šią žiemą kilo mintis visas kelių avilių sienas išpaišyti kokiais nors paveikslais. Aš ne dailininkas, bet paėmiau ir išpaišiau 8 avilius“, – pasakoja vyras.
Bičių aviliai

Antanas skaičiuoja, kad bitininkauja jau 17-us metus. Vyras pomėgį atrado komiškoje situacijoje – švenčiant jubiliejų, bičių avilį su bitėmis jam padovanojo draugas. Net ir praėjus tiek laiko, vyras tikina, kad vis dar bando perprasti dūzgiančias savo kiemo gyventojas.

„Paslapčių pas bites tiek, kad per visą gyvenimą jų nesužinosi. Ir, atrodo, vienodai viską darai kiekvienais metais, ir vis tiek taip pat nesigauna. Daug paslapčių pas bites yra“, – susimąsto jis.

Po darbo tarp bičių, ramybę vyras atranda taip pat bičių apsuptyje

Paklaustas, kokias reakcijas aplinkiniams sukelia jo kurti aviliai, vyras neslepia: jis sulaukia nemažai pagyrų.

„Pagyrimų daug. Reakcijos tokios, kad po jų turiu kavot rankas, kažkur tai paslėpt, nes sako, kad auksinės rankos. O aš bijau, kad jei auksinės, tai kad nenukirstų“, – juokauja vyras.

Tiesa, bičių aviliai – ne vienintelė įdomybė, kurią galima aptikti Antano kieme. Marijampolietis prieš keletą metų pats pasistatė bičių terapijos namelį, kuriame, kaip sako, išsigydo visas ligas.
Bičių terapijos namelis

„Bičių terapijos namelyje žmogus gali gulėti ant bičių avilių. Tai labai populiaru Ukrainoje. Pasiskaičius apie tai internete, kilo tokia mintis, kad reikia pasidaryti tai ir pačiam. Namelyje stovi dvi lovos, o po jomis pas mane gyvena 4 bičių šeimos. Tos bitės prie žmogaus neprieina, bet yra tinkleliai padaryti, pro kuriuos sklinda avilio kvapas, dūzgimas bičių, šiluma. Visa tai pasiekia gulintį žmogų. Kalbama, kad žmogaus ir bitės biolaukas yra vienodas, ir jei pas žmogų kas išsiderinę, tokie seansai atstato išsiderinusį žmogaus biolauką“, – aiškina vyras.

Antanas tikina, kad poilsis bičių terapijos namelyje jam suteikia naujų jėgų.

„Jaučiuosi puikiai. Kai padirbu dieną tarp bičių, nugarą jaučiu, amžius vis tiek – septintoje dešimtyje. Paguli ten pusę valandos, valandą, ir išeini kaip niekur nieko. Viskas atrodo pasveikę“, – džiaugiasi marijampolietis.

Šiuo metu Antanas dalyvauja DELFI konkurse „Darau pats“
. Daugiau nagingų lietuvių darbų, dalyvaujančių konkurse „Darau pats“, galite rasti ČIA. Kviečiame balsuoti už labiausiai patikusius kūrinius!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)