Viena iš projekto organizatorių Jurga Brazauskaitė teigia, kad šalies mokytojų ir moksleivių susidomėjimas pranoko pirminius lūkesčius, o dėl to teko koreguoti projekto planus.

„Pradžioje prognozavome gerokai mažesnę auditoriją – apie 8 tūkst. dalyvių. Manėme, kad labiausiai renginiu domėsis kauniečiai moksleiviai ir mokytojai, tačiau gavome labai daug prašymų iš kitų regionų. Suprasdami, kad ypač mažesnių, tolimesnių miestų moksleiviai nėra lepinami tokiais įvykiais ir susitikimais, atvėrėme duris visiems, kas spėjo užsiregistruoti ar kreipėsi tiesiogiai į organizatorius“, – teigia ji.

Anot jos, Kauno miesto bei Kauno rajono savivaldybės prisijungė su pagalba skleidžiant žinią apie šį renginį. Žalgirio arenoje ketinama sulaukti apie 10-12 tūkst. dalyvių.

J. Brazauskaitė prisipažįsta, kad „Kiečiausio mokytojo rinkimai“ ir jų baigtis taip pat viršijo lūkesčius. Daugiau kaip 100 šalies mokytojų buvo nominuoti rinkimuose.

„Labai džiaugiamės, kad tai tapo prasminga projekto dalimi. Paskutinėmis dienomis vyko rimta kova tarp palaikančių anglų k. mokytoją iš Rietavo Lauryno Ivinskio gimnazijos ir matematikos mokytoją iš Kalvarijos. Audronė Rupšienė tapo rinkimų nugalėtoja, surinkusi daugiau kaip 9 tūkst. balsų. Jei atiteks 3 tūkst. Eur čekis socialiniam, edukaciniam projektui savo mokykloje įgyvendinti“, – teigia J. Brazauskaitė.

Anot vienos iš projekto organizatorių, šie rinkimai buvo skirti tam, kad visi kartu skirtume dėmesio itin svarbiai mokytojo misijai, paskatintume jų motyvaciją ruošiant gyvenimui mūsų ateities kartą.

Tuo metu „Kiečiausio mokytojų rinkimų“ nugalėtojai piniginį prizą įsteigusios projekto partnerės „Maximos“ generalinė direktorė Kristina Meidė teigia, kad projektas „Geriausia ever pamokų diena“ yra nuoseklus žingsnis socialinės atsakomybės veikloje skatinant vaikų švietimą.
Kristina Meidė

„Su nekantrumu laukiame finalinio projekto renginio, į vieną vietą subursiančio tūkstančius moksleivių ir jų mokytojų, talentingiausius Lietuvos ir užsienio ekspertus, kurie su vaikais dalinsis savo patirtimi ir žiniomis. Tikimės, kad ši diena vaikams ilgai įstrigs atmintyje, kaip renginys, paskatinęs eiti į priekį ir siekti užsibrėžtų tikslų mokslo ir karjeros srityse“, – sako „Maximos“ generalinė direktorė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)