Vyriausioji rinkimų komisija Lietuvos rinkėjus kviečia pasinaudoti VRK trumpuoju telefono numeriu 1855. Informacinė paslauga veikia nuo šių metų rugsėjo 14 d. iki 2016 m. spalio 23 d. Informacinės linijos darbo laikas – 07:00 - 20:00 val.

Trumpuoju numeriu 1855 galima skambinti iš „Bitės“, „Omnitel“, „Tele2“ ir „TEO“ tinklų. Skambučio kaina – kaip į savo tinklą pagal plano tarifus.

Telefonu 1855 sužinosite: ar esate įrašytas į rinkėjų sąrašus; kurioje rinkimų apylinkėje galite balsuoti; apie galimybę balsuoti iš anksto, jeigu rinkimų dieną nebūsite savo rinkimų apylinkėje; kaip balsuoti, jeigu susirgote ir rinkimų dieną negalėsite nuvykti į savo rinkimų apylinkę; kaip susisiekti su apygardos ar apylinkės rinkimų komisija, komisijos adresą;

Norėdami gauti išsamią informaciją apie Jūsų įrašymą į rinkėjų sąrašą, būsite paprašyti pasakyti savo asmens kodą, vardą, pavardę. Informacija teikiama vadovaujantis Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymu, todėl rinkėjo adreso skelbimas yra apribotas. Tik patys pasakę savo adresą, Jūs galėsite pasitikslinti, ar tikrai tokiu adresu esate įrašytas į rinkėjų sąrašą, ar tokiu adresu Jums yra išrašyta rinkėjo kortelė.

Telefonu 1855 galite pranešti apie rinkimų įstatymų pažeidimus. Taip pat galite pranešti, kad gyvenate deklaruotu adresu, bet negavote rinkėjo kortelės. Jūsų nusiskundimas bus perduotas apygardos rinkimų komisijai. Skundai registruojami prisistačius, o Jums atsisakius pranešti savo vardą ir pavardę skundai nebus nagrinėjami.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją