Nauji automobiliai – nauja ir įranga

Prasidėjus naujajam 2021-2027 m. ES fondų investicijų etapui, daugiau nei 55 mln. Eur yra skiriama GMP patalpų gerinimui, skaitmenizavimui bei personalo kvalifikacijos kėlimui. Praėjusiame ES fondų investicijų etape buvo užbaigtas ir GMP automobilių parko atnaujinimas – tada buvo įsigyta beveik šimtas naujų automobilių. Gerinant parko būklę buvo siekiama užtikrinti operatyvias, skubias ir kokybiškas sveikatos apsaugos paslaugas, taip pat ir sutaupyti – senų automobilių taisymas kainuodavo ir laiko, ir pinigų.

Greitosios automobilių parko atnaujinimas – tik vienas iš ES fondo investicijų dėka įgyvendintų projektų. Šiuo metu vykstančiame interaktyviame žaidime „Atrask pokyčius“ kviečiama susipažinti ir atrasti pokyčius savo mieste bei aplankyti kuo daugiau objektų visoje Lietuvoje. Prisijungti prie žaidimo gali kiekvienas: tereikia užpildyti registracijos formą www.atraskpokycius.lt ir prisijungti prie savo žaidimo profilio. Tuomet interaktyviame žemėlapyje atrasti savo miesto bei visos Lietuvos objektus, atlikti nesudėtingas užduotis ir turėti galimybę laimėti šaunius prizus.

Kauno miesto GPM dirbančios paramedikės teigimu, naujinami buvo ir tie automobiliai, kurie buvo nebetinkami naudoti dėl autoavarijos ar techninio nusidėvėjimo, buvo atkreiptas dėmesys ir į aptarnaujamos teritorijos pobūdį.

„Jeigu kalbame apie miesto teritoriją, tai taip, kaip greitai pasiekiamas iškvietimas, labiausiai priklauso nuo eismo sąlygų ir galimybės privažiuoti prie iškvietimo vietos. Tačiau aptarnaujant rajonus, atstumai yra didesni, tad naujesni automobiliai leidžia važiuoti greičiau ir saugiau“, – tikina Kauno miesto GMP dirbanti moteris.

Anot jos, naujuose automobiliuose yra geresnė neštuvų sistema, jų nereikia taip dažnai tvarkyti, dirbti juose patogiau ir našiau.

Pagal programą, naujinami buvo daugiau nei aštuonerius metus naudojami arba daugiau nei 500 tūkst. kilometrų nuvažiavę automobiliai.

Naujajame investicijų etape – patalpų gerinimas ir kvalifikacijos kėlimas

ES fondų investicijų dėka atsinaujino ne tik automobilių parkas – planuojama gerinti GMP darbuotojų patalpų sąlygas, bus skiriamas finansavimas skaitmenizacijai bei personalo kvalifikacijos kėlimo programoms.

Numatoma, kad atnaujintos GMP stočių patalpos turės geresnes personalo poilsio vietas, taip jas pritaikant prie šiandieninių poreikių. Planuojama automatizuoti kai kuriuos GMP darbo procesus, siekiant efektyviau valdyti pacientų srautus, bus diegiamos išmaniosios sveikatos priemones. Taip pat didelis dėmesys bus skiriamas ir specialistų rengimų bei jų kvalifikacijos tobulinimui.

Numatomas ir vairuotojų perkvalifikavimas – nuo šiol jais nebegalės dirbti paprasti vairuotojai. Nuo 2026 m. sausio 1 d. visi GMP vairuotojai bus perkvalifikuojami į paramedikus. Iš vairuotojų į paramedikus planuojama perkvalifikuoti 800 asmenų, o tam numatoma skirti 1,2 mln. Eur.

Šiuo metu yra įsibėgėjęs naujasis ES investicijų etapas Lietuvoje, kuris truks iki 2027 m., o per jį ekonominės ir socialinės gerovės auginimui bus skirta beveik 8 mlrd. eurų. Visos investicijų programos suplanuotos taip, kad būtų mažinami šalies regioniniai skirtumai, skiriant didžiausią dėmesį inovatyvesnei, žalesnei ir pažangesnei Lietuvai kurti. Norinčius savo akimis įsitikinti, kaip ES lėšomis keičiasi miestai, kviečiame dalyvauti „Atrask pokyčius” ir žaisti ČIA. Išsamiau susipažinti su ES investicijomis ir jų teikiama nauda galite ČIA.