„Novaturas“ sezoną Bulgarijoje atidaro birželio mėnesio pradžioje, kuomet jau lepina maloniai šilta, tačiau ekstremaliais karščiais nealinanti temperatūra. Skrydis itin patogus, trunka tik kiek daugiau nei 2 valandas, tad be visų kitų privalumų, ši atostogų kryptis itin patogi tiems, kurie ieško artimesnių saulėtų kraštų atostogoms.

Viešbutis „Wave Resort“

O nuo balandžio mėnesio Bulgarija tampa Šengeno erdvės nare, tad atvykę išvengsite pasų kontrolės procedūros ir iškart galėsite nerti į atostogų ritmą“, – sako didžiausio Baltijos šalyse kelionių organizatoriaus „Novaturo“ produkto specialistė Žaneta Vincevičienė.

Leistis į tobulas atostogas kviečia du nauji Bulgarijos kurortai – Sozopolis ir Duni

Neabejotinai vienas didžiausių Bulgarijos privalumų – platus viešbučių pasirinkimas. Nors dauguma jų įsikūrę Saulėto kranto kurorte – niekada nemiegančioje ir audringu gyvenimu pulsuojančioje Bulgarijos pramogų sostinėje, keliautojus vilioja ir mažesni, kiek ramesni Šv. Vlaso, Obzoro ar Pomorijė kurortai.
Viešbutis „Nevis Resort“

Keliautojams iš Lietuvos „Novaturas“ šiais metais parengė ir džiugią naujieną – platų viešbučių pasirinkimą papildė du nauji Bulgarijos kurortai – apsistojantiems Duni bus siūlomi keturi puikūs viešbučiai, o norintys apsistoti Sozopolyje galės rinktis apgyvendinimą viename iš šešių viešbučių.

Viešbutis „Wave Resort“
Duni kurortas išsidėstęs nuostabaus grožio įlankoje, kuria driekiasi pušynais apaugęs platus, beveik 5 kilometrų ilgio smėlio paplūdimys, įvertintas „Mėlynąja vėliava“. Jūra čia šilta, švari ir nuolaidi, tad puikiai tinka atostogas leidžiantiems su mažaisiais. Visa kurorto teritorija suprojektuota kaip pėsčiųjų zona – čia įrengtos saulėtos terasos, pavėsingos poilsio zonos ir pasivaikščiojimų alėjos, nuo viešbučių vedančios iki pat nedidelio ir jaukaus miestelio uosto.
Viešbutis „Wave Resort“
Nors kurortas pritaikytas ramaus poilsio mėgėjams, veiklos čia atras ir mėgstantys laiką leisti aktyviau – pasivaikščiojimams idealiai tiks netoliese įsikūrę draustiniai bei Strandja kalnai, o vandens sporto mėgėjai galės išbandyti buriavimą ar pasiplaukiojimą jachta.
Viešbutis „Martinez“
„Duni Royal Resort“ – tai uždaras kompleksas, siūlantis apgyvendinimą penkiuose aukštos klasės viešbučiuose su „viskas įskaičiuota“ maitinimo tipu. Viešbučiuose jūsų laukia jaukiai įrengti kambariai, kuriuose rasite viską, ko reikia visaverčiam poilsiui, sporto ir poilsio erdvės, baseinai, vandens kalneliai ir pasimėgauti įvairiausiais patiekalais bei gėrimais kviečiantys skirtingi restoranai bei barai“, – pasakoja „Novaturo“ atstovė.
Viešbutis „Martinez“

Sozopolio kurortas – vienas seniausių ir neabejotinai gražiausių Bulgarijos pajūrio miestelių, garsėjantis ypatinga senamiesčio aura ir šimtmečius skaičiuojančia išlikusia unikalia architektūra. Klaidžiodami siauromis senosios miesto dalies gatvelėmis, būtinai užsukite pasėdėti jaukiose kavinėse bei restoranėliuose, aplankykite muziejus ir galerijas, pasiklausykite puikių koncertų, o naktinių pramogų dairykitės naujojoje Sozopolio miesto dalyje.
Viešbutis „Wave Resort“

Nors kurortas nėra triukšmingas, jis itin lankomas turistų ir puikiai pritaikytas laiką atostogų metu leisti ne tik išpuoselėtose viešbučių teritorijose, mėgaujantis „viskas įskaičiuota“ poilsiu.
Viešbutis „Nevis Resort“
„Mėgstantiems komfortą, Sozopolyje rekomenduojame apsistoti „Martinez“ 4 žvaigždučių viešbutyje, kurį rasite tik tarp „Novaturo“ pasiūlymų. Šią vasarą po renovacijos duris atveriantis viešbutis įsikūręs puikioje vietoje – prie pat smėlio paplūdimio ir vos keli šimtai metrų nuo senamiesčio. Šiuolaikinio dizaino viešbutis siūlo platų apartamentų pasirinkimą ir jaukius kambarius nuo 30 iki 230 kv. m., tad apsistoti čia galima tiek dviese, tiek keliaujant su šeima ar didesne draugų kompanija“, – pasakoja Ž. Vincevičienė.
Viešbutis „Nevis Resort“

Tiek ieškantys prabangos bei išskirtinumo, tiek keliaujantys su ribotu biudžetu, plačiame „Novaturo“ asortimente ras daugybę kruopščiai atrinktų viešbučių, tarp kurių ir išskirtiniai pasiūlymai, kurių kitų kelionių organizatorių viešbučių pasiūloje nerasite.
Viešbutis „Martinez“

Tarp pastaraisiais metais itin populiarių pasirinkimų – šiaurinėje Bulgarijos rivjeroje, netoli Pomorijė miestelio įsikūręs „The Wave Resort“ viešbutis. Tai vienas naujausių ir kokybiškiausių viešbučių, svečiams siūlantis gausybę pramogų. Viešbutyje rasite tik suaugusiems skirtas erdves, SPA centrą ir išrankiausių gurmanų nenuviliančius restoranus. Tiems, kurie keliauja su šeima, atsipūsti progų taip pat bus – vaikai galės pramogauti specialiai jiems skirtame klube, baseine ar mažiesiems skirtuose renginiuose bei užsiėmimuose. Viešbutis įsikūręs šalia puikaus paplūdimio, kurio tamsesnis nei įprasta smėlis, praturtintas mineralais, garsėja gydomosiomis savybėmis.

Viešbutis „Nevis Resort“

Prie pat Saulėtojo kranto kurorto, kalvos viršūnėje įsikūręs viešbutis „Nevis Resort“ leis mėgautis ne tik kokybišku poilsiu, bet ir nuostabiais atsiveriančiais vaizdais į Juodąją jūrą. Viešbutis turi kelis baseinus ir vandens kalnelius, pirčių bei SPA procedūrų erdvę, o ieškantys gurmaniškų patirčių tikrai įvertins ne tik pagrindinį viešbučio restoraną, bet ir čia veikiančią taverną, siūlančią paragauti tradicinių bulgariškų patiekalų. Nors viešbutis įsikūręs tolėliau nuo jūros kranto, svečiams siūlomas nemokamas transportas iki paplūdimio, kuriame įrengtos atskiros zonos su nemokamais gultais bei skėčiais.

Viešbutis „Martinez“

Tarp išskirtinių tik „Novaturo“ klientams skirtų pasiūlymų atrasite ir „Baikal“ viešbutį, pamėgtą jaunimo, porų bei draugų kompanijų. Puikioje lokacijoje, visai šalia paplūdimio ir kurorto centro įsikūręs viešbutis garsėja puikiu maitinimu ir siūlo platų stilingai bei jaukiai įrengtų kambarių pasirinkimą už patrauklią kainą.

Viešbutis „Nevis Resort“

Tiems, kurie Bulgarijoje ieško prabangos, dėmesį verta atkreipti į „Secrets Sunny Beach Resort & Spa“ viešbutį, skirtą tik suaugusiems. „Hyatt“ grupei priklausantis viešbutis išsiskiria kokybe bei kiekvienam klientui skiriamu išskirtiniu dėmesiu. Iš viešbučio teritorijos atsiveriantys vaizdai į Saulėto Kranto kurortą, Nesebaro senamiestį bei Juodąją jūrą – tikrai ne vieninteliai privalumai. Puikiai įrengta baseino zona, skirtingi restoranai bei barai, SPA centras ir atskira privati zona paplūdimyje leis pasimėgauti išties kokybiškomis atostogomis su „Unlimited Luxury“ maitinimo tipu, kuris tikrai įtiks net išrankiausiems.

Viešbutis „Wave Resort“

Kelias komfortiško poilsio dienas iškeiskite į aktyvias keliones

Bulgarija – tai ne tik šimtus kilometrų besidriekiantys paplūdimiai ir puikūs viešbučiai. Norėdami išvysti tikrąjį jos grožį, bent dieną ar kelias skirkite keliavimui ir išvykę už kurorto ribų pamatykite žydinčius levandų ir saulėgrąžų laukus, vynuogynų slėnius ir kvapą gniaužiančius rožių sodus.
Viešbutis „Martinez“

Būtinai skirkite laiko Senojo Nesebaro tyrinėjimui – tai vienas gražiausių UNESCO saugumų pakrantės miestų, dar vadinamas 40-ies cerkvių miestu. Vaikščiodami siauromis senamiesčio gatvelėmis pajusite senovės graikų, romėnų, bizantiečių laikus, lankysite istorinius paminklus, žymiausias senąsias cerkves, o patyręs „Novaturo“ gidas jus supažindins su Bulgarijos ir Nesebaro istorija.
Viešbutis „Duni“

Tarp įdomių ekskursijų – ir vienos dienos išvyka į pietinę jūros pakrantę, kurios metu išvysite Bulgariją iš skirtingų pusių. Plukdami Ropotamo upe, kuri įsilieja į Juodąją jūrą, galėsite stebėti rezervate gyvenančius paukščius, o jei pasiseks, pamatysite ir vėžlius. Galėsite pasivaikšioti Burgaso gatvėmis ir pajustu istorijos dvelksmą seniausiame Bulgarijos mieste Sozopolyje.
Viešbutis „Duni“

„Novaturas“ keliautojams siūlo ne tik pažintines ekskursijas – pramogaukite plaukdami laivu Juodojoje jūroje, išbandykite ekstremalius pasivažinėjimus džipų safaryje ar pasimėgaukite turiningu laisvalaikiu bulgariškame pramoginiame vakare. O tiems, kurie nori atsipalaiduoti, tikrai verta pasilepinti ir natūraliai susidariusiomis gydomosiomis purvo voniomis.

„Gydomojo purvo ir mineralinių vandenų procedūros čia itin populiarios tiek tarp vietinių gyventojų, tiek ir tarp turistų. Jei SPA malonumai – kaip tik jums, keliaukite į Pomorijė miestelį. Vos už 2 km nuo jo plyti Pomorijė ežeras, senovėje vadintas „šventuoju“ – dabar tai gydomojo purvo ir šarmo „aukso kasykla“. Ežero dugną dengia juodas dumblas, kuriame gausu mineralinių medžiagų: nuo seno jis naudojamas gydymui, o šiandien čia galima pasimėgauti SPA procedūromis“, – teigia „Novaturo“ atstovė.