Rekordų miestas

Pasak „Novaturo“ grupės produkto vadybininkės Simonos Stulgytės, apsilankymą Dubajuje bent kartą gyvenime į savo norų sąrašą yra įtraukę daugelis keliautojų visame pasaulyje ir tai nė kiek nestebina: išskirtinė architektūra, aukščiausio lygio gastronominės patirtys, egzotiški gamtovaizdžiai, prabangūs kurortai ir visus metus lepinanti šiluma nepalieka abejingų.

„Dubajus – didingas miestas, tad jame būnant savaime norisi pakelti akis į dangų ir gėrėtis įspūdingais dangoraižiais. Pažintį su juo verta pradėti nuo fontanų šou. Šalia aukščiausio pasaulio dangoraižio plyti dirbtinis ežeras su įspūdingu, bene gražiausiu pasaulyje šokančiu fontanu, kurio srovės pakyla net iki 150 metrų aukščio. Fontanas kiekvieną vakarą nemokamai dovanoja nepamirštamą reginį“, – rekomenduoja kelionių ekspertė.

Prieš kurį laiką Dubajus išsikėlė ambicingą tikslą tapti moderniausiu miestu pasaulyje ir kai kuriais atžvilgiais šį titulą jis jau pasiekė. Pavyzdžiui, čia esantis „Burj Khalifa“ yra aukščiausias pasaulyje dangoraižis, kurio aukštis siekia 829,8 metro, „Burj Al Arab“ – prabangiausias ir vienintelis 7 žvaigždučių viešbutis, be to, miestas gali pasigirti ir didžiausiu prekybos centru „Dubai Mall“ bei greičiausiais atrakcionų kalneliais, pastatytais „Ferrari World“ parke, kurie lekia net 240 km/val. greičiu. Mėgstantiems ekstremalias pramogas nereikėtų praleisti galimybės ir 170 metrų aukštyje virš miesto praskrieti ilgiausiu pasaulyje kilometrą siekiančios trasos „Xline“ lynu.

Dubai Mall prekybos centras

Stebina pramogų ir poilsio gausa šeimoms

Dėl daugybės visai šeimai pritaikytų pramogų, teminių atrakcionų bei vandens parkų, Dubajus yra puiki kryptis keliauti su vaikais. „Būtinai apsilankykite Dubajaus akvariume ir povandeniniame zoologijos sode, kurį rasite visai šalia šokančių fontanų – prekybos centre „Dubai Mall“. Čia gyvena daugiau nei 33 000 vandens gyvūnų, įskaitant ir ryklius bei žmogaus dydžio rajas, siūloma daugybė pramogų mažiesiems. Verta aplankyti ir „IMG Worlds of Adventure“ – tai vienas įdomiausių Dubajaus pramogų parkų, kurio plotas prilygsta net 28 futbolo aikštėms. Įspūdingi atrakcionai įkvėpti mėgstamų ir gerai vaikams atpažįstamų personažų, pavyzdžiui, superdidvyrių bei „Marvel“ herojų“, – pasakoja „Novaturo“ produkto vadybininkė S. Stulgytė.

Fontanų šou

Anot jos, įspūdį visai šeimai paliks ir didžiausias pasaulyje natūralus gėlių sodas: „Čia rasite ne tik daugiau nei 150 milijonų žydinčių gėlių, bet ir įvairiausių atrakcionų, žinomų statinių, virtusių spalvingais gėlių eksponatais. Be to, mažųjų Dubajuje laukia tikras rojus – Legolendas, kuriame galima aplankyti visus šio pramogų parko objektus nuo – „Lego“ gamyklos iki 40 atrakcionų.“

Modernaus meno sostinė

Pasak kelionių ekspertės, miestas pasižymi savita menine atmosfera, kuri neapsiriboja vien elegantiškomis meno galerijomis, esančiomis pagrindiniuose miesto finansų centruose – bene visas Dubajus yra tarsi vaizduojamojo meno ir dizaino vitrina. Alserkal prospekte esantis rajonas bei čia nuolat vykstantys meno festivaliai vietiniams kūrėjams suteikia galimybę atsiskleisti, o miesto gyventojams ir svečiams – pasinerti į unikalias patirtis.

Palmių salos

„Žinoma, vienas išskirtiniausių architektūrinių statinių, prie kurio plūsta daugybė norinčių jį pamatyti, yra dirbtinai supiltos ir šiam regionui svarbius datulių medžius simbolizuojančios Palmių salos. Šis inžinerinis stebuklas yra trijų didžiausių pasaulyje dirbtinių salų projektas Dubajuje, stebinantis įspūdingų pastatų, vilų, viešbučių ir paplūdimių skaičiumi. Čia taip pat yra naktinių klubų ir įvairių parduotuvių, tad įdomu užsukti tiek dieną, tiek vakare“, – rekomenduoja „Novaturo“ atstovė.

Pirkėjų rojus

Dubajus tikrai patiks tiems, kurie mėgsta apsipirkinėti – tai įvairių prekybos centrų sostinė, kurioje įsikūręs ir didžiausias pasaulyje centras „Dubai Mall“. Jame po vienu stogu telpa beveik 2 000 žinomiausių prekės ženklų parduotuvių, restoranų ir pramogų vietų, tad žmonės iš viso pasaulio kasmet plūsta apsipirkti ir praleisti laiką būtent čia.

„Tačiau pirkėjų rojumi Dubajus vadinamas ne tik dėl įspūdingo prekybos centro, bet ir dėl tarptautiniu mastu pripažinto miesto prekybos festivalio, vykstančio sausio ir vasario mėnesiais. Šiame grandioziniame festivalyje dalyvauja daugiau nei 1 500 parduotuvių, todėl pirkėjai gali mėgautis apsipirkimu kiekviename šio Artimųjų Rytų miesto kampelyje, o kainos kai kur sumažinamos net iki 90 proc. Pirkėjų laukia įvairūs koncertai ir loterijos, kuriose galima laimėti gausybę vertingų prizų, tad planuojantiems žiemos atostogos verta jas prisiderinti“, – sako S. Stulgytė.

Gastronominė visata

Dubajus yra bene geriausią gastronominę pasiūlą turintis Artimųjų Rytų miestas ir neretai vadinamas daugiakultūriniu gastronomijos katilu, kuriame savo restoranus įkūrę garsiausi pasaulio virtuvės šefai: „Viena iš priežasčių, dėl kurių į miestą kasmet plūsta milijonai keliautojų, yra ir be galo gausus skirtingų virtuvių pasirinkimas bei daugybė vietų jas išbandyti. Galite rinktis iš libaniečių, persų, indų, pakistaniečių, prancūzų, japonų, kinų, tailandiečių, filipiniečių, europiečių, amerikiečių ir kitų šalių virtuvių patiekalų.“

Keliautojai gali išbandyti ir paprastesnius, jaukius vietinius restoranėlius, kuriuose patiekiami tradiciniai patiekalai už priimtinesnes kainas, be to, gatvėse taip pat gausu įdomių gatvės maisto užkandinių.

Dubajaus vaizdai

Senovės ir šiuolaikiškumo kontrastas

Nors Dubajus yra modernaus, prabangaus ir technologiškai pažangaus gyvenimo būdo pavyzdys, čia galima rasti ir tokių vietovių, kurios saugo Jungtinių Arabų Emyratų kultūrą bei senovės paveldą. Viena tokių yra Dubajaus upelis, kadaise iškastas kaip perlų žvejybos vieta mažame žvejų uoste. Keliautojai čia gali paplaukioti tradiciniais arabiškais laivais, o iš tolumoje esančių dangoraižių apžvelgti miestą ir jo ryškiausias bei spalvingiausias vietas.

„Vienas Dubajaus išskirtinumų, jog šiame mieste susilieja iš pažiūros visiškai skirtingos sritys. Atvyksti į labai modernų miestą, kurį savo rankomis sukūrė žmonės, tačiau jaučiama ir pagarba tradicijoms, kultūrai, religijai. Dubajuje yra daug mečečių, tad vaikščiodami dangoraižių apsuptyje, pastebėsite kontrastingus vaizdus. Žinoma, nors tai atviriausias arabų miestas, reikia nepamiršti, kad jame gerbiama musulmonų kultūra, o lankantis mečetėje, būtina pridengti pečius bei kelius, moterims taip pat ir plaukus“, – pataria S. Stulgytė.

Dubajus yra turizmo emyratas, todėl vietiniai lengviau priima kitas kultūras nei kitų emyratų gyventojus. Jie nereiškia nepasitenkinimo dėl juos aplankančių turistų aprangos, o moterys šiame mieste gali dėvėti šortus ir marškinėlius be rankovių arba būti paplūdimyje su bikiniu bei laisvai vaikščioti gatvėmis, nesibaimindamos nepritariančių žvilgsnių.

Šaltinis
Temos
Specialus projektas „Atostogenas“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją