Atraskite šurmuliuojančias kalėdines muges

Gruodžio mėnuo – itin patrauklus laikas pažintinių kelionių mėgėjams, mat Europos miestai ruošiasi didžiosioms metų šventėms ir siūlo daugybę smagių patirčių. Tiems, kurie kelionės rezervuoti dar nespėjo, kelionių organizatoriaus „Novaturas“ pažintinių kelionių skyriaus vadovė Lilijana Degutytė pataria suskubti – vietos populiariausiomis kryptimis sparčiai pildosi.

„Kalėdinių mugių tradicija yra kilusi Vokietijoje, tad būtent ši kryptis šventiniu laikotarpiu tarp mūsų keliautojų sulaukia daugiausiai dėmesio – Berlynas, Drezdenas, Niurnbergas ir kiti miestai leidžia pasinerti į tikrą kalėdinę pasaką. Šventiškai pasipuošusioje Vokietijoje mėgausitės išpuoselėtomis vietinėmis tradicijomis, klausysitės šventinės muzikos, ragausite vietinius skanėstus ir turėsite galimybę iš arčiau pažinti šalį“, – sako L. Degutytė.

Šventine nuotaika bei naujomis patirtimis apdovanos ir gražiausios Vienos mugės – į šią kelionę „Novaturas“ kviečia skristi lėktuvu. Unikalaus, turtingą istoriją turinčio miesto aikštės šventiniu laikotarpiu virsta tikra kalėdinių mugių virtine.

Tarp patrauklių pasiūlymų, itin viliojančių žema kaina – dviejų dienų pažintinė kelionė autobusu į Lenkiją, kviečianti ieškoti kalėdinių žaisliukų ir meduolių. Kelionės metu savo akimis išvysite, kaip gaminami žaisliukai eglutėms, ir patys turėsite galimybę pasigaminti savąjį. O vėliau leisitės į naujas patirtis didžiausiame Europoje meduolių muziejuje, kuriame išsikepsite originalios receptūros Torunės meduolių.

Kaip ir kasmet, skristi lėktuvu ar keliauti autobusu „Novaturas“ kviečia ir į pasakišką Laplandiją. Ši kryptis, anot L. Degutytės, nenurungiama naujomis patirtimis ir prisiminimais.

„Čia pajusite tikrosios žiemos malonumus: leisitės į kelionę rogėmis kartu su šiaurės elniais, smagiai lėksite per tundrą tempiami šunų kinkinio ir patirsite daugybę kitų neišdildomų įspūdžių. Be abejonės, turėsite progą susipažinti ir su pačiu tikriausiu Kalėdų seneliu bei jo pagalbininkais nykštukais. Žiemos kelione į Laplandiją dauguma suskumba pasirūpinti iš anksto, tad šiam gruodžiui belikusios kelios laisvos vietos. O norintiems šioje nuostabioje vietoje sutikti Naujuosius metus, taip pat turime pasiūlymą – autobusas į 6 dienų kelionę išvyksta gruodžio 29 dieną“, – sako „Novaturo“ atstovė.

Naujų metų pasitikimui – romantiškieji miestai ir kvapą gniaužianti naujiena

Idėjų, kaip įsimintinai žengti į Naujuosius metus, didžiausias Baltijos šalyje kelionių organizatorius paruošęs ir daugiau. Tarp populiariausių krypčių kasmet išlieka romantika alsuojantys miestai – Paryžius ir Roma.

„Tikras paryžietis jūsų nesuprastų, jei Naujuosius pasitiktumėte tiesiog gatvėje, tad vykstantiems į Prancūziją visuomet rekomenduojame užsisakyti vakarienę restorane – geras maistas, gėrimai ir puikus laiko praleidimas yra tai, kam prancūzai skiria ypatingą dėmesį. Galiu pasakyti, kad Naujų metų kelione į Paryžių įprastai keliautojai tikrai nenusivilia. Lygiai taip pat nepamirštamus įspūdžius dovanoja ir Roma – šis miestas tarsi muziejus po atviru dangumi, tad veiklos tikrai nepritrūksite“, – pasakoja L. Degutytė.

„Novaturo“ atstovė pastebi, kad šiais metais kaip niekada populiarios Naujųjų metų kelionės į šiltuosius kraštus. Svajojančius apie saulę vos kelių valandų skrydis lėktuvu nukels į amžino pavasario salą Madeirą, puikiu klimatu džiuginančią keliautojus visus metus. Čia statūs ir uolėti krantai, skalaujami Atlanto vandenyno, supa didingus kalnus, derlingus slėnius, miškus ir parkus. Tačiau bene labiausiai aktyvaus poilsio mėgėjus Madeiroje žavi garsieji levadų takai, besidriekiantys per visą salą. Turėsite progų pasigrožėti ne tik jais, bet ir išties įspūdingais šventiniais fejerverkais, kurie yra patekę net į Guinnesso rekordų knygą.

Iš šiltųjų kraštų krypčių šiais metais siūloma ir pažintinė kelionė į Atėnus. Temperatūra čia gerokai šiltesnė nei Lietuvoje, o kainos maloniai džiugina. Graikai tikrai moka nuoširdžiai švęsti, tad Naujųjų metų pasitikimas senojoje miesto dalyje Plakoje abejingų nepaliks.

Norintiems 2024-uosius pasitikti išties išskirtinai, „Novaturas“ siūlo leistis į kelionę kruizu aplankant Baltijos sostines. Laive jūsų laukia daugybė pramogų – kavinės, restoranai, naktiniai klubai ir nakvynė laivo kajutėse. Nepamirštamais įspūdžiais apdovanos ir kruizas Nilu, kurio metu susipažinsite su dviem Egipto sostinėmis: Kairu ir didžiausiu Afrikos bei arabų šalių miestu Aleksandrija. Jūsų laukia labai turininga ir įspūdžių kupina programa, tad nusiteikite patirti, pamatyti ir pažinti.

Šiais metais „Novaturas“ keliautojams pristatė ir kvapą gniaužiančią naujieną – Naujųjų metų sutiktuves Kapadokijoje, aplankant Stambulą. Vos saulei patekėjus, norintieji galės pakilti oro balionu ir pamatyti stulbinantį Kapadokijos grožį iš paukščio skrydžio. Atsiveriantys požeminiai miestai – vienas įspūdingiausių reginių, kuriuos galima pamatyti gyvenime.

„Pasitikti Naujuosius metus lietuviai vyksta ir kitomis populiariomis kryptimis – į Prancūzijos Elzasą, Strasbūrą, Veroną, Prahą ar Berlyną. Tarp miestų, kurie tikrai labai šventiškai pasitinka Naujuosius metus – ir Viena, Krokuva, Psalmė ar Gdanskas. Pažintinių kelionių mėgėjams „Novaturas“ siūlo daugiau nei 70 skirtingų krypčių, tad šventiniu laikotarpiu ar kitu metų laiku kelionių idėjų tikrai nepritrūksite“, – sako L. Degutytė.