Visai be reikalo lietuviai pamiršo Kiprą, kuris yra puikus saulėtas pabėgimas

Paklausus, kokios yra tendencijos, kiek lietuviai renkasi ilgojo savaitgalio išvykas ir ypatingai pažintines, L. Degutytė atsako, kad pastaruosius kelerius metus lietuviai labai kruopščiai mėgsta susiplanuoti savo ilguosius savaitgalius ir keliones jų metu iš anksčiau bei renkasi išvykti svetur pakankamai dažnai.

Lilijana Degutytė

„Pažintinėms kelionėms lėktuvu lietuviai dažniausiai renkasi Europos miestus, itin dažnai tai yra Paryžius, Roma, Atėnai. Kas nori suderinti poilsį su pažinimu, renkasi Maltą, Nicą, Sorentą ar Veneciją. Pažintinėms kelionėms autobusu irgi skiria 3-4 dienas, kurias suderinti su savaitgaliu. Tokie keliautojai dažnai vyksta į kaimyninę Lenkiją: Krokuvą, Gdanską. Taip pat vyksta į Taliną ar Rygą. Nors tai trumpos kelionės, pastebime labai didelį jų populiarumą. Tie, kas mėgsta keliones autobusais, vyksta ir į savaitgalio kruizus po Baltijos jūrą. Tai išties žavi kelionė, nors ir trumpa“, – patikina kelionių organizaorė.

Į klausimą, ar yra krypčių, kurias lietuviai nepelnytai pamiršta, L. Degutytės sako, kad jai labai keista, kodėl žmonės kovo mėnesį nevyksta į Kiprą: „Mes turime naujieną – poilsines keliones ten. Jose ne tik galima išnaudoti poilsiui savo laiką, bet ir pakeliauti: galima pamatyti graikiškąjį Kiprą, galima nukeliauti į turkiškąją jo dalį. Galima paskanauti puikaus maisto, mėgautis saule, jūra, nuostabiu oru. Keista, kad tai nėra taip populiaru.

 Kipras

Bet mūsų tautiečiai, patikėkite manimi, iškeliauja visur, renkasi labai daug krypčių, tad čia turbūt vienintelis toks Kipras, man rodos, šiek tiek primirštas, bet tikrai verta jo nepamiršti, norintiems suderinti kitos šalies pažinimą su poilsiu. Tai yra puikus saulėtas pabėgimas“.

Šį savaitgalį lietuviai masiškai išvyksta, keliones reiktų planuotis iš anksto

„Pavyzdžiui, išvykas vasario 14 d., per Valentino dieną, siūlyčiau planuotis labai iš anksto. Ypatingai, jei norite skristi į Paryžių, kuris yra visiškas favouritas tuo metu, visuomet surenkame pilnas grupes į šį meilės miestą. Visgi, šiais metais paaiškėjo nauja tendencija – nors žmonės renkasi keliones į Paryžių, bet labai daug vykstančių į Lisaboną, Portugalijos sostinę. Lisabona savo klimatu, kultūra, maistu tikrai labai egzotiška. Taip pat daug šį ilgąjį savaitgalį skrenda į Romą, Veneciją, Sorento pakrantę.

Tikrai labai platus pasirinkimas kelionių krypčių, bet planuotis tokiu metu, kai visi vyksta, tikrai patarčiau iš anksčiau, tad ;abai rekomenduoju pradėti planuotis ne tik darbus, bet ir poilsį bei išvykas tokiais savaitgaliais, nes arba nelieka vietų lėktuve, arba jos labai brangsta, arba nelieka vietų autobusuose. Kas nori, žinoma, dar tikrai gali spėti ir šiam savaitgaliui išvykti, bet visko kainos bus tikrai aukštesnės. Įmanoma viskas visada, bet finansiškai jau nebe taip naudinga“, – sako kelionių organizatorė.

Lisabona, Portugalija

Sužavėjo Vietnamas dėl kelių esminių priežasčių, savaitgalio išvykoms siūlo turėti tikslą

Paklausus, kokias ilgojo savaitgalio keliones renkasi iš Lietuvos, keliautoja Asta Svarauskaitė šiandien atostogaujanti Balio saloje, Indonezijoje, sako, kad visų pirma galvojanti, koks yra išvykos tikslas: „Jeigu norisi apsipirkti, tai man labai patinka Varšuva, mielai vykstu į Berlyną, Kopenhagą. Iš šiltesnių krypčių, kuri yra mėgstama, tai yra Malta. Tai yra tiems, kurie mėgsta kultūrą, paplūdimių ten nerasi, bet ant uolų lygiai taip pat galima pasibūti. Taip pat labai patinka Roma, Barselona, visa Portugalijos. Jeigu šiandien reiktų pasirinkti, tai tikrai skrisčiau į Portugaliją, ir nors tai nėra labai arti nuo Lietuvai šalis, bet joje galima nukeliauti nuo vienos jos galo iki kito ir surasti labai skirtingų patirčių“.

Nors Aistė šiandien laiką leidžia Balyje, iš jo atvyko iš Vietnamo, apie kurį mielai pasidalino įspūdžiais: „Vietnamas buvo antroji mano su vyru pamatyta Azijos šalis, prieš tai keliavome po Tailandą. Norėjome kažko mažiau turistiško, tą ir suradome. Vienas iš labiausiai patikusių dalykų apie Vietnamą buvo tas, kad nors turizmas ten lavai stipriai išvystytas, yra labai didelė ir viešbučių pasirinkimų, ir maisto, ir keliavimo galimybių, tačiau turistų yra mažiau net ir tose turistinėse vietose, kas mums labai patiko. Kitas dalykas – maistas. Jeigu esate Azijos virtuvės mylėtojai, tai Vietnamas yra tobula vieta net ir gastronomijos kelionėms, nes maistas ten yra puikus tiek restoranuose, tiek gatvėse. Tiek maisto, tiek iš esmės visa ko kainos Vietname nėra didelės. Šiandien esame Balyje, ir galiu palyginti, kad čia yra gerokai brangiau nei Vietname.

Vietnamas

Kitas dalykas, kuris mus labai sužavėjo, tai yra vietiniai žmonės. Nežinau, kodėl taip yra, ar dėl to, kad turizmas nėra tiek jų pasiekęs, bet žmonės yra be galo nuoširdūs, geranoriški. Mes nesusidūrėme su jokiomis blogomis situacijomis, bet jie linkę ne tik padėti, bet labai nuoširdžiai teiraujasi, iš kur atvykote, kas esate, apie ką esate. Tad kainos, žmonės, mažiau turistų yra esminiai dalykai“.

Pasak kelionių organizatoriaus atstovės L. Degutytės, vasaris ir kovas yra puikus tolimesnėms pažintinėms kelionėms, kuomet siūlomi puikūs pažintiniai turai į Šri Lanką, galima šios šalies pažinimą derinti su poilsiu Maldyvuose, taip pat labai lietuvių tarpe šiuo metu populiarios kelionės į Tailandą, Vietnamą, Zanzibarą. Jegu norite prisijungti, reiktų paskubėti, vietų nelikę daug, bilietai sparčiai brangsta, tad, kas dar nori suspėti pabėgti į saulėtus kraštus, nedelskite.

Zanzibaras