60 proc. apklausos dalyvių norėtų gauti dovanų kelionę

Gauti gėlių ar pakvietimą į vakarienę visuomet malonu, tačiau romantiškas pabėgimas su antrąja puse – žymiai džiugesnė dovana. Tuo įsitikinę Delfi skaitytojai, didžiausio Baltijos šalyse kelionių organizatoriaus „Novaturo“ apklausoje „Kokia dovana jus labiausiai nudžiugintų per Valentino dieną?“ daugiausiai balsų atidavę už kelionių dovaną.

„Apklausos duomenimis, daugiau nei pusę jos dalyvių – 60 proc. – Valentino dieną labiausiai nudžiugintų kelionė su antrąja puse (palyginimui: dieną SPA centre rinktųsi 14 proc., o šventinę vakarienę – 11 proc. apklaustųjų). Skaičiai išties iškalbingi, tačiau anaiptol nestebinantys, nes dauguma lietuvių jau įpratę tyrinėti tiek savo šalį, tiek įvairius svečius kraštus.

Vieni atradę savaitgalio pažintines keliones po gražiausius Europos miestus, kiti pamėgę įsimintinas žiemos pramogas siūlančius slidinėjimo kurortus, treti dairosi poilsinių kelionių šiluma lepinančiuose kraštuose ar egzotika alsuojančiose tolimosiose kryptyse, leidžiančiose smėlio paplūdimiais mėgautis visus metus. Ieškantys poilsinės, pažintinės ar egzotinės kelionės įvairių variantų ras tiek vasarį, tiek kovą, be to, dovana gali tapti ir artėjančio vasaros sezono išvyka. Keliautojai šiuo metu dažnai renkasi Tenerifę, Egipto kurortus, Madeirą, planuojasi ankstyvo pavasario poilsį Kipre, kurį šiemet pristatėme kaip naują kryptį, dairosi ir tolimesnių kelionių“, – pasakoja „Novaturo“ komunikacijos vadovė Miglė Bielinytė.

 Kipras

Naujos kultūros pažinimas, naujos patirtys ir įspūdžiai, gamtos vaizdai, gastronominiai patyrimai atostogų metu padeda išeiti iš įprastos rutinos, o kartais net ir komforto zonos. Svarbiausia – kartu praleistas laikas dažnai tampa brangesnis nei bet koks daiktas.

„Dauguma gyvename labai aktyviai, todėl jau atostogų planavimas tampa tam tikra atgaiva ir netgi prasme kasdieniame skubėjime. Būtent dėl šios priežasties lietuviai vis labiau linkę poilsį planuotis iš anksto – ne tik dėl galimybės rinktis iš plačios viešbučių, skrydžių pasiūlos, bet ir geras emocijas teikiančio kelionės planavimo be skubėjimo. Iš esmės kelionė – puiki galimybė pasisemti naujų patirčių ir kurti bendras įsimintas akimirkas, o artėjant Valentino dienai dauguma tai prisimena galvodami apie dovanas mylimiems žmonėms. Visai nesvarbu – kartu lėksite į žygius kalnais ar mėgausitės „viskas įskaičiuota“ komfortu, kelionė dviese bus puiki proga pakeisti aplinką ir geriau vienas kitą pažinti ar sustiprinti tarpusavio santykius“, – priduria M. Bielinytė.

Tarp populiarių pasirinkimų – trumpos, tačiau įsimintinos savaitgalio išvykos

Jei ilgąsias atostogas norite pasilikti vėlesniam laikui, tačiau degate noru pakeliauti – kelių dienų savaitgalio išvykos yra idealus pasirinkimas. Tai puiki galimybė turiningai praleisti savaitgalį ir atitrūkti nuo kasdienės rutinos. O pamatyti, anot „Novaturo“ atstovės, vos per kelias dienas suspėsite išties daug, mat kelionės vadovai iš anksto pasirūpins, kad nereikėtų laukti eilėse ar stovėti kamščiuose.

Patiems dėl nieko sukti galvos neteks – įdomiais kelionių maršrutais, puikiais viešbučiais ir bilietais už jus bus pasirūpinta, tad beliks susidėti lagaminus ir mėgautis atostogomis.

„Tarp mūsų klientų populiariausių savaitgalio kelionių krypčių – meilės miestais tituluojami Roma bei Paryžius, leidžiantys mėgautis ne tik nuostabiais pažintiniais maršrutais aplankant gražiausias vietas, bet ir kultūrinėmis patirtimis, romantiškais pusryčiais ar vakarienėmis vietiniuose restoranuose. Pažintinių kelionių maršrutai taip pat siūlo savaitgalio skrydžius į Barseloną, Prancūzijos Rivjeros sostinę Nicą, Marselį ir kitus miestus – siūlome daugiau nei 100 pažintinių kelionių maršrutų, tad pasirinkimas išties platus“, – sako M. Bielinytė.

 Tailandas

Rekomenduoja Kiprą, o egzotikos mėgėjams – tolimąsias šalis ankstyvą pavasarį

Išsiruošti į kelionę galite nebūtinai per pačią meilės šventę. Norintiems praleisti laiką nuostabių paplūdimių ar gamtos apsuptyje, pabūti dviese romantiškoje vietoje ir mėgautis gerų viešbučių privalumais „Novaturas“ siūlo daugybę pamėgtų krypčių, tarp kurių – Ispanijos, Italijos kurortai, Graikijos salos, Kipras, Juodkalnija, Madeira, Bulgarija, daugybė variantų Turkijoje, o norintiems pabėgti skubiau – Tenerifė, Egiptas.

„Nusprendusiems nudžiuginti antrąją pusę ir anksčiau laiko pasitikti vasarą, Kipras yra ideali kryptis. Saulė čia šviečia 340 dienų per metus ir net ankstyvą pavasarį oro temperatūra lepina malonia šiluma, tad galėsite pasimėgauti saulės spinduliais ir nuostabiais paplūdimiais, kurių Kipre išties gausu – nuo uolėtų pakrančių su jaukiomis įlankėlėmis iki erdvių smulkaus balto smėlio paplūdimių. Kipro išskirtinumą įvertins ir mėgstantys kultūrines patirtis, mat šalis yra padalinta į dvi dalis – keliaudami pietinėje šalies dalyje susipažinsite su graikiškąja kultūra, o nuvykę į šiaurinę dalį, prisiliesite prie turkiškos kultūros“, – pasakoja „Novaturo“ atstovė.

Be to, galima leistis į keliones atvirukų vertais vaizdais garsėjančius Maldyvus, Mauricijų, Balį, vis daugiau keliautojų dėmesio sulaukiančią Kubą, Meksiką, Tanzaniją, Šri Lanką, taip pat lietuvių jau pamėgtą Tailandą, Vietnamą, Dominikos Respublikos kurortus.

„Tie, kurie pritrūko laiko ar dėl aplinkybių negali išvykti atostogų per Valentino dieną, savo antrąją pusę visuomet gali nudžiuginti būsima kelione. Juk laukimas dovanoja ne mažiau pozityvių emocijų, o Valentino diena – puikus laikas ne tik keliauti, bet ir planuoti atostogas drauge. Dovanodami kelionę taip pat aiškiai parodote, kad planuojate ateitį, rūpinatės smagiomis ir prasmingomis veiklomis drauge, kas daugeliui jau savaime yra dovana ir puiki meilės išraiška“, – pastebi M. Bielinytė.

Egzotinės kelionės daugumą labiausiai vilioja šaltuoju metu, kuomet už lango spaudžia šaltukas ir norisi pasimėgauti tropiniu klimatu. Puikus metas tolimajai kelionei yra ir kovo mėnesis, kuomet Lietuvoje pavasaris dar neatėjęs, o patirtos egzotinės kryptys tokios kaip, pavyzdžiui, lietuvių mėgstamas Tailandas įkvepia laukti šilumos.

Vasarą taip pat netrūksta įdomių pasiūlymų – štai Balio sala, garsėjanti nuostabia laukine gamta, daugiausiai turistų sulaukia nuo gegužės iki rugsėjo mėnesio, sausojo sezono metu. Smėlėtų paplūdimių ir vešlios augmenijos apsupti viešbučiai ar privatūs nameliai jaukiuose salos kurortuose negali palikti abejingų – kiekvieną į Balį atvykusį svečią pamatytas vaizdas priverčia akimirkai stabtelėti ir tiesiog pasimėgauti jį supančiu grožiu.

Tiems, kurie dairosi šilumos artimesniuose kraštuose, kelionių specialistė rekomenduoja keliauti į amžinu pavasariu alsuojančią Madeirą ar lietuvių itin pamiltą Tenerifę – šios nuostabia gamta garsėjančios salos tinka tiek norintiems pasimėgauti atpalaiduojančiu poilsiu, tiek mėgstantiems aktyviai keliauti ir tyrinėti naujus kraštus. O vos kelios valandos skrydžio lėktuvu nukels jus ir į amžinos vasaros šalimi tituluojamą Egiptą. Hurgados ir Šarm el Šeicho kurortai, į kuriuos skraidina „Novaturas“, tikrai turi ką pasiūlyti tiek ieškantiems prabangaus poilsio, tiek keliaujantiems su ribotu biudžetu.

 Šarm el Šeichas

Atostogų nuolaidų mugė – puiki proga pasirūpinti nepamirštama Valentino dienos dovana

Tiems, kurie antrąją pusę nori nudžiuginti įsimintina dovana, tačiau svajonių atostogas dviese ketina nukelti vasarai, geriausių pasiūlymų verta dairytis jau dabar. Iki vasario 18 d. vykstančioje „Novaturo“ atostogų nuolaidų mugėje laukia ypatingos nuolaidos poilsinėms, egzotinėms, slidinėjimo bei pažintinėms kelionėms, nemokamos ekskursijos ir dovanos.

„Rezervuojantiems vasaros keliones iš anksto taikome ir kitas papildomas naudas, pavyzdžiui, suteikiame nemokamą galimybę lanksčiai keisti kelionės planus – turėdami tokią paslaugą, galėsite koreguoti kelionės datą, trukmę, viešbutį, kambario tipą, kelionės kryptį ir net sezoną. Be to, dovanojame keleivio vardo keitimo paslaugą, jei vienas iš keliautojų pakeis kelionės planus“, – pasakoja „Novaturo“ komunikacijos vadovė ir priduria, jog poilsiu pasirūpinę iš anksto gali atsipūsti ir negalvoti, kaip keisis kainos, ar dar bus likę skrydžių bilietų bei vietų viešbučiuose.

Šaltinis
Temos
Specialus projektas „Atostogenas“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją