„Tai pats geriausias metas pabėgti į vasarą. Niekad negalvojau, kad žiemos pabaigoje ir pavasario pradžioje Egipte laukia tokia vasara. Trumpos suknelės, šortai, 24–25 laipsniai šilumos. Pabėgus iš pilkos lietuviškos oro atmosferos čia net sunku žiūrėti, atsimerkti – būtini akiniai nuo saulės“, – įspūdžiais iš praėjusios kelionės dalijosi M. ir Š. Meškiai.

Šį kartą saulės spinduliuose besimaudę sutuoktiniai nėra iš tų keliautojų, kurie mėgaujasi tik pasyviu poilsiu ir neslepia, kad pirmą kartą į Egiptą leidosi pagal „viskas įskaičiuota“ programą – viešnagė „Stella Di Mare Beach Hotel & Spa“ viešbutyje jiems buvo nauja patirtis.

Modesta ir Šarūnas Meškiai pasakoja nuotykius iš kelionės Egipte

„Buvome apsistoję Šarm aš Šeiche. Tai vienas iš pagrindinių kurortų Egipte prie Raudonosios jūros. Penkių žvaigždučių viešbutis nuostabus su labai populiariu atostogų paketu „viskas įskaičiuota“. Čia vyksta kasdieninė maisto, pramogų, saulės fiesta, puota“, – sakė Šarūnas.

„Tai nauja patirtis mūsų kelionėse. Tokio tipo poilsį rinkomės pirmą kartą, nes įprastai mūsų atostogos būna visiškai kitokios – patys planuojamės skrydžius, nakvynes, maitinimą, viską. O čia niekuo rūpintis nereikia – labai įdomu tai išbandyti“, – pridūrė Modesta.

Pora juokauja, kad tokios kelionės kelia pavojų kūno linijoms, mat su saiku išties sudėtinga, kai kasdien vilioja nepaprastai gausi patiekalų įvairovė.

„Su saiku sudėtinga, kilogramų numesti tikrai nepavyks – čia faktas. Bet po kokios antros trečios dienos, kai visko prisiragauji, persivalgai, atsiragauji, pradedi galvoti, kad galbūt reikėtų praleisti pietus ar vakarienę. Visą laiką esi sotus, laimingas, kartais net per daug laimingas“, – pasakojo Šarūnas, išmėginęs egzotiškus viešbučio virtuvės šedevrus.

Modesta neslepia, kad šiek tiek nerimavo dėl kelionės į Egiptą, mat šiuo metu laukiasi. Tačiau jaučiasi laiminga turėdama tokią patirtį, o keliauti į Egiptą labai tinka net ir po širdimi nešiojant kūdikį. Viena iš kelionės jaudulio priežasčių – kokį egzotišką maistą Egipte teks valgyti.

Modesta keliautojams rekomenduoja padaryti savotiškus namų darbus – pagalvoti, ką valgysite, nes akys raibsta nuo pasirinkimo ir tiesiog kviečia viską išragauti. Taigi rinktis protingai gali ir nepavykti.

Modesta ir Šarūnas Meškiai pasakoja nuotykius iš kelionės Egipte

„Akys iš tikrųjų raibsta. Labai įdomu, kai būna skirtingos virtuvės, pavyzdžiui, Viduržemio jūros, vokiška naktis, meksikietiška, tailandietiška vakarienė. Žinoma, viską norisi išmėginti, bet, man atrodo, reikia vadovautis sveiku protu. Kartais pagalvoju, ar kilogramai auga nuo to, kad laukiuosi, ar nuo maisto kiekio“, – juokėsi M. Meškė.

Anot Modestos, keliauti į egzotiškas šalis besilaukiančios moterys tikrai gali, tačiau turi įvertinti savo sveikatą ir savijautą.

„Aišku, visada turite pasikonsultuoti su gydytoju, bet galiu pasakyti, kad antras nėštumo trimestras idealus keliauti. Čia žmonės labai paslaugūs, ypač besilaukiančioms moterims“, – sakė Modesta.

Šarūnas antrina, kad viešnagė dėl aplinkinių rūpestingumo besilaukiančiai žmonai tampa dar malonesnė. „Galiu tik pridurti, kad kai mes keliavome autobusiuku į įvairias gamtos pažinimo vietas, nacionalinius parkus ar prie jūros, tai vairuotojas, kuris mus vežė, per kiekvieną duobelę pristabdydavo, kad tik švelniai važiuotų. Personalo rūpestis ir atsakomybė yra aukščiausio lygio.“

Kelione ir atradimais besimėgaujanti pora pasakoja, kad nuotykių pasiūla čia išties didelė. Ir nors besilaukianti moteris negali joti kupranugariais ar mėgautis populiariomis kelionėmis keturračiais bei nerti į jūrą, įspūdingų vaizdų ir patyrimų čia netrūksta.

Modesta ir Šarūnas išbandė pasiplaukiojimą laivu, kurio dugnas yra stiklinis, todėl galima pasigrožėti povandeniniu žuvų pasauliu.

„Yra pilna alternatyvų nardymui. Keliauji laivu ir matai koralus, jūros dugną – įspūdinga. Man atrodo tai yra net įspūdingiau, negu nardyti. Buvau labai laiminga. Tokią pramogą rekomenduočiau visiems“, – tikino Modesta.

Ši pramoga yra puiki alternatyva tiems, kurie negali ar nenori nardyti. Tiesa, galima išmėginti ir paviršutinį nardymą, kuriam didelio pasiruošimo ar įgūdžių nereikia.

„Tai yra tarsi plūduriavimas. Vanduo maždaug 22 laipsnių temperatūros, gaivus, skaidrus ir labai labai sūrus. Ko gero, vienas sūriausių vandenų pasaulyje, neskaitant Negyvosios jūros. Vandenyje praktiškai gali gulėti, plūduriuoti ir pro nardymo akinius stebėti žuvis ir koralus. Viskas tiesiog puiku“, – vasariškomis Egipto vilionėmis džiaugėsi M. Meškys.

Modesta Egipte išmėgino dar vieną įsimintiną patyrimą – viso kūno masažus. „Svarsčiau, saugu ar nesaugu, bet jie pataria, paklausia, kelintas nėštumo mėnuo ir tiksliai žino, kada ir kas yra galima. Masažo specialistės puikiai atlieka viso kūno masažą“, – įspūdžiais dalijosi M. Meškė.

Pora siūlo keliautojams ne tik mėgautis pramogomis, bet ir nepamiršti derėtis už dėl paslaugų ir produktų kainos. Pirmoji kaina, anot Modestos, niekada nebūna galutinė. Šarūnas tuo pačiu sako, kad Egipte derybų menas itin vertingas.

„Kainą galima sumažinti ir nusiderėti apie 50–70 procentų. Aišku, reikės kantrybės. Daugumoje vietų kainos nenurodytos. Jei nori ko nors įsigyti – aliejaus kūnui, esencijos ar kvepalų, kokių nors rankų darbo stiklinių dalykėlių, vazelę, buteliuką, – visada reikia derėtis, nes jie neįvardija kainos. Sako „tu nesijaudink dėl kainos, aš tau pasiūlysiu geriausią“. Todėl atsispirti neįsigijus ko nors praktiškai neįmanoma“, – pasakojo vyras.

Egipte prekeivių iškalba ir verslumas taip sužavėjo Šarūną, kad jis sako net turintis idėją Lietuvai.

„Kiekvienai Lietuvos įmonei – po vieną egiptietį į pardavimų skyrių, ir Lietuva bus geriau nei Liuksemburgas. Parduos bet ką“, – atradimais dalijosi Š. Meškys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)