Didžiausio Baltijos šalyse kelionių organizatoriaus „Novaturo“ komunikacijos vadovė Miglė Bielinytė pastebi, kad vis daugiau lietuvių keliavimo malonumą atranda ir žiemos metu.

„Atostogos žiemą, po švenčių šurmulio yra vis dažniau pasirenkamas variantas, nes metus neretas nori pradėti būtent naujais įspūdžiais. Lietuvių poreikiai labai skirtingi: vieniems poilsis – tai pabėgimas į kalnus ir slidinėjimo malonumai, kitiems – gulėjimas po palmėmis ir mėgavimasis „viskas įskaičiuota“ poilsiu, tretiems – galimybė pasisemti naujų įspūdžių, pažinti ir prisiliesti prie skirtingų kultūrų. Kad ir kokį atostogų variantą pasirinksite, jis neabejotinai taps puikiu įkvėpimu naujam ateinančių metų startui“, – sako M. Bielinytė.

Kelionėse kaupkite įspūdžius

Iš kelionių visi norime pasiimti tai, kas geriausia – Romoje įmesti monetą į garsųjį Trevi fontaną, o Paryžiuje pakilti į Eifelio bokštą. Aplankyti garsiausias šalies vietas visuomet verta, tačiau pasilikę erdvės spontaniškumui ir šiek tiek drąsos netikėčiausių dalykų išbandymui, įspūdžių parsivešite kur kas daugiau.

Gal visuomet svajojote pakilti į dangų oro balionu? Vargu, ar rastumėte tam geresnę vietą nei Kapadokija. Vos saulei patekėjus iš paukščio skrydžio atsiveria stulbinantis požeminio miesto grožis. Tai – vienas įspūdingiausių reginių, kuriuos galima pamatyti gyvenime.

O jei kada keliausite po Madeirą, nepraleiskite progos nusileisti nuo Monte Karlo kalno tradicinėmis Tobago rogutėmis, pagamintomis iš pintos vytelių sofutės ir dviejų medinių bėgių. Beveik 2 kilometrų nusileidimas stačiomis vingiuotomis gatvelėmis privers širdį plakti greičiau, tačiau nesibaiminkite – tai kur kas saugiau, nei atrodo žvelgiant iš šalies.

„Čiuožkite lynu per upę, kopkite į kalnus, nerkite į krioklius ar šokite į pripučiamą valtį ir leiskitės nešami sraunios upės – idėjų, kaip išbandyti kažką naujo, o gal ir ekstremalaus, tikrai atrasite kone kiekvienoje šalyje. Šiek tiek adrenalino kaip mat išsklaidys susikaupusį nuovargį ir apdovanos pliūpsniu gerų emocijų. Prireikus patarimų, ką naujo galima išbandyti pasirinktoje kryptyje, visuomet gali padėti kelionių organizatoriai“, – primena „Novaturo“ atstovė.

Kurkite įsimintinas akimirkas net ir pasyviai ilsėdamiesi

Tam, kad parsivežtumėte nepamirštamų įspūdžių, ne visuomet būtina stačia galva nerti į aktyvias pramogas. Meditacija kalno viršūnėje su nuostabia atsiveriančia panorama ar jogos pamokos smėlėtame paplūdimyje taip pat yra puikus būdas pailsinti kūną ir mintis. Bent retkarčiais palepinkite patys save ir leiskite sau šiek tiek daugiau, nei įprastai – užsisakykite kokybišką masažą ar rezervuokite vietą gerame restorane, net jei ir pasirinkote poilsį su „viskas įskaičiuota“.

Kelionės yra puikus laikas daryti viską, kam kasdienybėje laiko pritrūkstate, tad leiskite sau pasimėgauti rytiniu puodeliu kavos su vaizdu į jūrą, senokai jūsų dėmesio laukusios knygos skaitymu ar paprasčiausiu pasivaikščiojimu gryname ore mėgaujantis akimirka čia ir dabar.

„Pasiteiraukite, kokias ekskursijas konkrečioje šalyje siūlo jūsų kelionės organizatorius ir pats viešbutis. Pažintinis pasiplaukiojimas laivu, apsilankymas miesto parke ar ekskursija po tradicijas puoselėjančius autentiškus kaimelius gali būti visai nevarginančiu ir įdomiu užsiėmimu, puikiai tinkančiu ir pasyvaus poilsio mėgėjams, kurie mieliau laiką leidžia gulėdami po palme“, – pataria „Novaturo“ komunikacijos vadovė.

Kelių dienų pabėgimas – puikus būdas atitrūkti

Tam, kad atsikvėptumėte ir energijos atsargas papildytumėte geromis emocijomis, visai nebūtina planuoti ilgų atostogų. Net trumpi pabėgimai nuo kasdienių darbų ir įsipareigojimų gali padėti atsipalaiduoti, atsikratyti streso ir į kasdienį gyvenimą grįžti su naujomis jėgomis.

 Kreta

„Savaitgalio kelionės po didžiuosius Europos miestus išlieka populiarios visus metus. Tai ne tik puiki proga turiningai praleisti savaitgalį, bet ir pažinti kitą šalį neturint galimybės pasiimti ilgesnių atostogų. Nors pora dienų kelionei iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti nedaug, nepamirštamiems įspūdžiams bei miesto pažinimui jų tikrai užteks. Jei keliaujate su „Novaturu“, kelionės vadovai iš anksto pasirūpins, kad nereikėtų laukti eilėse ar stovėti kamščiuose. Patiems dėl nieko sukti galvos neteks – įdomiais kelionių maršrutais, puikiais viešbučiais ir bilietais už jus bus pasirūpinta, tad beliks susidėti lagaminus ir mėgautis atostogomis“, – apie pažintines savaitgalio keliones pasakoja M. Bielinytė.

Neretas leidžiasi ir į vadinamąsias solo keliones, nes jas paprastai lengviau susiorganizuoti, nederinant laiko bei kitų aspektų su kitais. Tereikia išsirinkti tinkamą kryptį, kurioje jausitės komfortiškai ir gausite būtent tai, ko jums labiausiai reikia – vieniems ramaus poilsio ir galimybės pabūti su savo mintimis, kitiems naujų potyrių.

„Nors ryžtis keliauti be kompanijos tikrai ne visada drąsu, solo kelionės gali būti viena įdomiausių, labiausiai išlaisvinančių ir akis atveriančių patirčių“, – sako M. Bielinytė.

Šaltinis
Temos
Specialus projektas „Atostogenas“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją