„Vasarą temperatūra Egipte pakyla į neregėtas aukštumas, tad karščiausiais mėnesiais – liepą ir rugpjūtį – į šios šalies kurortus vyksta tik ištvermingiausieji. Daugumai lietuvių kur kas priimtinesnis pavasario, rudens ir žiemos klimatas Egipte. Net ir šalčiausiais žiemos mėnesiais oro temperatūra įšyla maždaug iki 26 laipsnių, o vandens temperatūra šiaurinėje Raudonosios jūros dalyje siekia 23 laipsnius, tad puikus laikas paplūdimyje ir ilgos maudynės šiltoje jūroje garantuotos. Visiems, pageidaujantiems pasidžiaugti šiluma ir išsiilgta saule, „Novaturas“ iki pat balandžio pabaigos siūlo rinktis poilsį iš daugybės variantų“, – apie Egipto privalumus pasakoja didžiausio Baltijos šalyse kelionių organizatoriaus „Novaturo“ produkto atstovė Neringa Kurtinaitienė.

Tiems, kurie Egipto krypties kol kas dar neatradę ir tik dairosi patrauklių pasiūlymų, N. Kurtinaitienė pataria paieškas pradėti nuo kurorto pasirinkimo – populiariausi Hurgados ir Šarm aš Šeicho (Šarm el Šeicho) kurortai siūlo kokybiškas paslaugas ir itin platų viešbučių pasirinkimą, tad rinkdamiesi įsivertinkite savo lūkesčius – ramaus ar aktyvesnio poilsio tikitės, ieškote gamtos apsupties ar norisi kultūrinių bei istorinių patirčių, labiau traukia ramus poilsis ar atostogų neįsivaizduojate be miesto šurmulio.

Prabangusis Šarm aš Šeichas – ne tik šeichams

Sinajaus pusiasalyje esantį Šarm aš Šeicho regioną įprastai dažniau renkasi pasyvų poilsį vertinantys keliautojai, kuriems atostogos – tai nesibaigiantis malonumas mėgaujantis saule, maudynėmis vandenyje ir visus jūsų įgeidžius pasirengusiais išpildyti puikiais viešbučiais. Šis regionas yra padalytas į šešias kurortines zonas.

Šarm aš Šeichas laikomas prestižiniu Egipto kurortu, tad ekonominės klasės viešbučių čia rasite mažiau nei kitur, o aukštesnės klasės viešbučių pasirinkimas išties platus: įsikūrę ant paties jūros kranto, stebinantys išpuoselėtais sodais ir teritorijomis, siūlantys daugybę užsiėmimų bei pramogų – Šarm aš Šeiche esantys viešbučiai iš tiesų stengiasi padaryti viską, kad poilsiautojai parsivežtų tik geriausius įspūdžius.

Tiesa, rinkdamiesi viešbutį, aklai vien tik žvaigždučių skaičiumi nepasikliaukite, mat net ir tai pačiai kategorijai priklausantys viešbučiai gali skirtis.

„Rinkdamiesi visuomet pasiskaitykite kitų keliautojų atsiliepimus, įvertinkite, kokiais viešbučių siūlomais privalumais iš tiesų pasinaudosite ir nebijokite pasitarti su „Novaturo“ kelionių ekspertais – jie tikrai padės išsirinkti jūsų lūkesčius geriausiai atitinkantį variantą“, – pataria N. Kurtinaitienė.

Nors orientuotas į kokybišką poilsį ir atsipalaidavimą, Šarm aš Šeicho kurortas turi ką pasiūlyti ir besidairantiems aktyvesnio laisvalaikio. Ypač jį pamils nardymo entuziastai, mat pakrantę skalaujantys šilti vandenys slepia nuostabų ir spalvingą povandeninį pasaulį. Nuostabiais vaizdais po vandeniu čia gali grožėtis net ir bijantieji nardyti – tereikia išsinuomoti akinius, kvėpavimo vamzdelį ir plaukmenis. Užtenka panardinti galvą į vandenį, ir prieš akis atsiveria fantastiški koralų sodai.

Norinčius iš tiesų išskirtinio reginio ir patirčių „Novaturas“ pakvies į dienos išvyką laivu – jos metu aplankysite Ras Mochamedo nacionalinį parką. Tai – ne tik vienas garsiausių Raudonosios jūros povandeninio pasaulio draustinių, bet ir pirmasis Egipto nacionalinis gamtos parkas. Su specialia giluminio nardymo įranga pasinersite į Raudonosios jūros gelmes, pasigrožėsite įspūdingais koralų rifais ir spalvinga povandeninio pasaulio augalija bei gyvūnija. Be to, šiame nacionaliniame parke galima išbandyti ne tik giluminį, bet ir paviršinį nardymą bei pasivaikščioti po patį parką.

Smagia visos dienos pramoga taps ir išvyka keturračiais motociklais į dykumą. Po pažinties su tikraisiais dykumos gyventojais beduinais, jų buitimi, papročiais ir gyvenimo būdu jūsų laukia jodinėjimas kupranugariais ir pasivažinėjimas keturračiais motociklais.

Ieškantiems kultūrinių patirčių „Novaturo“ kelionių ekspertai siūlo išvyką į ypatingą vietą –Sinajaus kalną, į kurį veda net 3750 vienuolių iškirstų laiptelių. Tūkstančiai piligrimų įveikia šį kelią tam, kad šventoje vietoje, kur Dievas įteikė Mozei akmenines Dievo įsakymų plokšteles, patirtų palaimą ir atgailą. Saulei patekėjus, apžiūrėsite dar VI a. pastatytą Šv. Kotrynos vienuolyną – vieną seniausių krikščioniškų vienuolynų pasaulyje.

Hurgada – atostogų rojus, kuris niekuomet nemiega

Kadaise buvęs mažu žvejų kaimeliu, Hurgados miestas virto vienu populiariausių ir sparčiausiai besiplečiančių Egipto kurortu. Čia tarsi susijungia du pasauliai – autentiška, šimtmečius menanti Egipto kultūra ir išpuoselėti turistiniai centrai, kuriuose gyvenimas verda visą parą.

Hurgadą sudaro trys centrai. Pirmasis, Sakala, šiuo metu yra populiariausia turistų lankymosi vieta su daugybe viešbučių, vietinių restoranėlių ir parduotuvių, kur gausu juvelyrinių, odos gaminių ir suvenyrų. Antrasis centras – El Daharas, vadinamas autentiškiausia miesto dalimi, kuri geriausiai atspindi vietinį savitumą. Čia galima aplankyti vietinių gyvenamuosius rajonus, pagrindines mečetes bei nesibaigiančius gatvių turgus. Trečiasis centras – neseniai išaugęs šiuolaikiškas Viladž Roudas (Village Road) su net 5 kilometrus besitęsiančia pėsčiųjų alėja, kurioje apstu viešbučių, parduotuvių, kavinių ir barų.

„Dabar Hurgadoje rasite didžiulius, prabangius pajūrio kurortus, pritaikytus tiek poroms, tiek šeimų su vaikais atostogoms. Skrydžių ir viešbučių pasiūla plati, yra galimybė lanksčiai rinktis kelionės trukmę, taip pat užsisakyti papildomas ekskursijas, jei per atostogas norite mėgautis ne vien viešbučio teikiamais privalumais.

 Hurgada, Egiptas

Apsistoję Hurgadoje, galėsite ne tik kokybiškai ilsėtis, bet ir tyrinėti istorinį bei kultūrinį Egipto palikimą, mat kurortas įsikūręs strategiškai patogioje vietoje ir iš jo nesunku pasiekti senovės Egiptą menančias vietoves“, – pasakoja N. Kurtinaitienė.

Tarp įsimintinų ekskursijų, kurias keliautojams organizuoja „Novaturo“ komanda, kelionių ekspertė išskiria dienos išvyką į paslaptingąją Egipto sostinę Kairą. Šios istorinės – pažintinės kelionės metu turėsite galimybę pavaikštinėti po miestą ir iš arčiau pamatyti, kaip atrodo tikra egiptietiška kasdienybė nutolus nuo kurortinių zonų, apsipirkti ar tiesiog smalsiai patyrinėti didžiausią ir seniausią Egipto turgų. Be abejonės, aplankysite vieną iš septynių pasaulio stebuklų – didžiąsias Gizos piramides, o tuo pačiu išvysite ir legendomis apipintą Sfinksą – daugiau nei 4500 metų skaičiuojantį akmeninį monumentą.

Apsistojusiems Hurgadoje tikrai verta paskirti vieną dieną kelionei į Luksorą – senovės Egipto sostinę, kadaise vadintą Tėbais. Nusiteikite, kad ekskursijos metu tikrai ne vieną kartą užgniauš kvapą iš nuostabos. Iki šių dienų išlikusios Luksoro ir Nilo slėnio šventyklos Egipto dievams, spalvingos ir įspūdingos Luksoro faraonų kapų freskos – pirmą kartą tai išvydus tiesiog neįmanoma patikėti, kad visa tai buvo sukurta prieš tūkstančius metų.

Luksorą į dvi skirtingas puses skiria Nilas. Rytiniame krante, kuris vadinamas gyvųjų krantu, išvysite Karnako šventyklą, skirtą Tėbų dievų trejybei (Saulės dievui Amonui Ra, jo žmonai deivei Mutai ir jų sūnui Chonsui). Šventykloje galima pamatyti minias žmonių, vaikščiojančių aplink Skarabėjaus akmenį. Tikima, kad jis pildo norus ir svajones. Vakariniame krante, vadinamame mirusiųjų krantu, išvysite Karalių slėnį, kur laidoti faraonai – kapaviečių freskos nepraradusios savo spalvų ir šiandien, o paslaptinga simbolika ir hieroglifai perkelia net į XV a. pr. Kr. Mirusiųjų krante pamatysite ir laidojimo šventyklų, kuriose buvo atliekami ritualai mirusiems faraonams.

Tiems, kurie nori atrasti Hurgados apylinkių gamtos grožybes, taip pat siūloma daugybė pramogų – nuo pasiplaukiojimų laivu po Raudonąją jūrą, tyrinėjant povandeninį pasaulį ir gražiausius paplūdimius, iki ekstremalių pasivažinėjimų keturračiais ar jodinėjimo kupranugariais dykumoje. Tokios ekskursijos – puiki galimybė pasisemti neblėstančių įspūdžių ir paįvairinti atostogas, nepriklausomai nuo to, keliaujate vieni, su antrąja puse ar su šeima.

„Hurgada yra išties populiarus kurortas – skaičiuojama, kad regiono pakrantėje, apjungiančioje skirtingus kurortus, jau dabar daugiau kaip 150 kiekvieno keliautojo poreikius pildančių viešbučių. Miestas ir toliau plečiasi, siūlydamas keliautojams vis daugiau kokybiškų paslaugų bei pramogų. Čia visuomet puikus klimatas, o tinkamų atostogų pasiūlymų atras kiekvienas – ir ieškantis prabangaus poilsio, ir norintis pakeliauti su ribotu biudžetu“, – sako „Novaturo“ atstovė.

Šaltinis
Temos
Specialus projektas „Atostogenas“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)