„Kas tikrai svarbu: patvirtinome priemones, kurios turi padėti sumažinti ilgalaikes neigiamas pandemijos pasekmes žmonių psichinei sveikatai.

Ką darysime: žymiai išplėsime psichologinių konsultacijų prieinamumą, papildomai planuojame įdarbinti daugiau kaip 200 psichologų. Stiprinsime emocinės paramos linijas: tiek vaikų, tiek senjorų ir kitų grupių. Kursime regionines mobilias greitojo reagavimo komandas, tobulinsime specialistų kompetencijas“, – feisbuke rašė S. Skvernelis

Premjero vertinimu, kartu su kitomis planuojamomis priemonėmis tai bus reikšmingas pagalbos žingsnis žmonėms, jaučiantiems nerimą, depresiją ar kitokius sutrikimus, kuriuos sąlygojo pandemija.

„Negalime į tai numoti ranka.
Pritarėme naujai skatinimo priemonei, paremsime NVO bendruomenę, kuri per COVID-19 protrūkį aktyviai teikė pagalbą socialiai pažeidžiamiausiems asmenims. Be viso kito tai padės užtikrinti ir tokių tikrai reikalingų paslaugų tęstinumą“, – rašė S. Skvernelis.

Aptarti reikalavimai vaikų poilsio stovykloms

Pasak premjero, per posėdį taip pat aptarti planuojami reikalavimai vaikų poilsio stovykloms.

„Pagrindinis principas ir rekomendacija – dirbti su ne didesnėmis nei 15 vaikų grupėmis. Jei jos visgi bus didesnės, veiklas bus prašoma planuoti laikantis grupių izoliacijos principo, skiriant atskirą personalą, vengiant kontakto su pašaliniais asmenimis. Prioritetą bus rekomenduojama teikti veikloms lauke.

Čia irgi tik primenu, kad Vyriausybė ieškos būdų, kaip subsidijuoti šias stovyklas ir taip padengti bent dalį tėvų išlaidų“, – rašė S. Skvernelis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (118)