Savaitgalio orų prognozė labai gera, todėl būtinai reikia išnaudoti galimybę ir praleisti dvi dienas gamtoje, valgant žalią maistą. Kodėl gi ne? Natūrali gamtinė dieta gamtoje – idealios sąlygos.

Taigi susipakavusi žalio maisto atsargas aš išvykstu į kelionę, nekantriai laukdama daržovinių pojūčių ir vaisinių nuotykių.

Žinoma, negali būti nė kalbos apie įprastą mitybą. Štai ką suvalgiau per dieną: 200 g vynuogių, vieną kriaušę, 5 nedidelius apelsinus, du obuolius ir 10 bananų. Artėjant vakarui, vėl apsalau nuo fruktozės ir sacharozės, tad ėmiausi uoliai pjaustyti salotas. Salotos tos pačios – su citrina ir medumi.

Po 15 min. palengvėjo – atlėgo nesibaigiančios svajonės apie alaus buteliuką, be kurio pasisėdėjimai gamtoje paprastai nevyksta. Be alaus, vėl aplankė mintys apie virtą maistą, apie tai, ką suvalgysiu, kai tik baigsis šis 30-ies dienų išbandymas.

Po to kelis kartus užgriuvo vangumas ir nuovargis, tačiau pagaliau išmokau juos įveikti papildomomis kalorijomis. Atrodo, šią pamoką išmokau puikiai.

Beje, ryte nubėgau apie 18 km. Tai, žinoma, ne 24 km, kaip buvau planavusi, bet vis vien neblogas rezultatas. Prasibėgau lengvai ir su malonumu. Energijos pakako, nepaisant gana neramaus miego (ačiū riešutukams su medučiu, kuriuos suvalgiau po 9 vakaro).

Ryte nubudau dar labiau jausdama, kad žaliavalgystė apėmė visą mano gyvenimą – net sapnavau žalius koktelius, kaip vienintelį išsigelbėjimą nuo potraukio termiškai apdorotam maistui.

Daug litrų ryškiai žalio skysčio – stebėtina. Manau, vakar priėmiau teisingą sprendimą ir gavau patvirtinimą sapne.

Apskritai, diena buvo gera, išskyrus silpnumo akimirką. Iki euforijos, žinoma, dar toli, tačiau nuotaika normali. Vieną dalyką tikrai supratau – šimtaprocentinei žaliavalgystei dar nesu pasiruošusi. Noriu grįžti prie kai kurių termiškai apdorotų produktų ir palyginti, kokia bus savijauta. Galutinis nuosprendis bus paskelbtas po papildomų bandymų su laboratorine žiurke – t. y., jūsų nuolankia tarnaite.

Valio!

Diena be riešutų ir džiovintų vaisių puikiai pavyko! Nekantrauju nusigauti iki trintuvo ir pasigaminti žalią kokteilį arba sriubą su morkų sultimis ir avokadu. Man tai progresas, nes kelias paskutines dienas kankinausi ir pykindavo nuo žalio maisto.

Riešutai „Smaližius“

100 g jūsų mėgstamų riešutų – aš labiausiai mėgstu migdolus ir graikinius riešutus
2 valg. šaukštau medaus
1 valg. šaukštas kakavos miltelių

Visas sudedamąsias dalis sumaišyti – valgyti su malonumu ir su šypsena.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją