Nereikia bijoti naujovių

Po Vilniaus centrą skirstosi minios žmonių, kurie dalyvavo eglutės įžiebime. Vilniečiai ir miesto svečiai turėjo progą išvysti, kaip įžiebiama 27 metrų aukščio pagrindinė Lietuvos eglė.

DELFI pabandė išsiaiškinti, kaip renginio dalyviai vertina eglutę šiais metais.

Pakalbinta vilnietė Jūratė neslepia, kad dar nespėjo apžiūrėti eglutės iš arti. „Labai techninė. Bandau vis įžiūrėti, yra sraigteliai įvairūs. Pirma mintis tokia – pernai buvo gražesnė. Bet nereikia bijoti, tegu būna kitokia. Keiskimės. Naujovės yra gerai. Eglutė atrodo labai techninė, kaip iš kokio muziejaus“, – teigia Jūratė ir dar kartą patikina, kad eglutė jai graži.

Panašios nuomonės buvo ir alytiškis Audrius, kuris į Vilnių atvyko būtent dėl eglutės įžiebimo renginio. „Labai graži. Neturiu prie ko prikibti“, – tikina Audrius.

Pasiteiravus, kaip vyras vertina šių metų eglutės temą „Laikas“, alytiškis teigia, kad tai pakankamai originali idėja.

Gal vėl pateksime į dešimtuką?

„Praeitais metais buvo geresnė. Gal galėjo labiau viskas išsiplėsti. Trūksta kažko, kad ji būtų įspūdingesnė“, – teigia Vilniuje studijuojanti Kamilė.

Kartu su ja eglutės įžiebimą stebėjęs kaunietis Ignas sako, kad praėjusiais metais nebuvo įžiebimo renginyje, tad negali palyginti šių ir praėjusių metų eglučių. „Bet renginys tikrai stebina, o eglutė, mano nuomone, graži“, – tikina pašnekovas.

„Įžiebimo metu stovėjau visai arti eglės, tai pirmas vaizdas nekoks. Bet paėjus šiek tiek toliau, nusprendžiau, kad eglutė tikrai graži. Nustebino. Gal vėl pateksime į kokį dešimtuką“, – vylėsi vilnietė Ugnė.

Kitas prisistatyti nenorėjęs vilnietis tikina, kad eglutė graži, kaip ir kiekvienais metais. „Man tai Kalėdos. Visos eglutės būna gražios“, – sako vyras.

Kaunietė Samanta džiaugėsi, kad su mažamečiais vaikais atvyko į eglutės įžiebimo šventę. „Sninga, Kalėdos. O eglutė tai įdomi tokia, įdomiai graži“, – mano moteris.

DELFI primena, kad šiais metais meninė eglės kompozicija yra 27 metrų aukščio ir 50 metrų pločio bei apima visą kalėdinio miestelio erdvę. Kompozicija yra pavadinta „Laikas“.

Pasak projekto „Kalėdos sostinėje” vadovo Pauliaus Jurgučio, šiais metais „Kalėdoms sostinėje” Vilniaus miestas skyrė apie 300 tūkst. eurų lėšų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)