Šiuo metu Klaipėdos ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigas lanko 8773 vaikai – daugiausia per pastarąjį dešimtmetį. Eilės patekti į darželį laukia dar apie 600 mažylių.

„2009 metais buvo vaikų gimstamumo bumas, todėl dabar ir turime tiek daug darželinukų. Akivaizdu, kad kuo greičiau reikia rasti būdų, kaip darželiuose padidinti vietų skaičių“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė.

Speciali darbo grupė parengė priemonių planą, kaip padidinti vietų skaičių ikimokyklinėse įstaigose. Skaičiuojama, kad sukurti vieną naują vietą darželyje vidutiniškai kainuos 1000 eurų.

Anot N. Laužikienės, nuo rugsėjo 1-osios uostamiesčio ikimokyklinio ugdymo įstaigose turėtų atsirasti 20 naujų grupių, kuriose bus apie 450 vietų vaikams.

„Kai kuriose ugdymo įstaigose, kai sumažėjo vaikų, grupių patalpos buvo pritaikytos kitoms reikmėms. Dabar vėl sieksime, kad tose patalpose būtų įrengtos grupės vaikams. Taip atsiras 10 naujų grupių. Kitos gali atsirasti dėl priešmokyklinio ugdymo pertvarkos, dar kitos – privačiuose darželiuose, nes miesto politikai linkę palaikyti idėją tėvams, vedantiems vaikus ne į savivaldybės darželius, mokėti kompensacijas“, – teigė N. Laužikienė.

Skaičiuojama, kad Klaipėdos darželiuose įrengti 450 naujų vietų gali kainuoti 445 tūkst. eurų. Dalis sumos miesto biudžete jau suplanuota, papildomai reikia 261 tūkst. eurų.

„Tikimės, kad politikai palaikys mūsų planą ir skirs reikiamą papildomą sumą“, – vylėsi N. Laužikienė.

Kitais metais Klaipėdos lopšeliuose ir darželiuose yra galimybių įrengti dar 755 naujų vietų. „Tačiau nuolat stebėsime jų poreikį. Jei tiek vietų nereikės, tuomet jų ir nesteigsime. Didžiausia problema dėl vietų stygiaus darželiuose yra šiaurinėje miesto dalyje, todėl joje planuojama statyti naują ikimokyklinio ugdymo įstaigą. Kitais metais galėtume pradėti projektavimo darbus“, – kalbėjo N. Laužikienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)