„Šis memorandumas yra sąžiningo euro įvedimo kampanija, kurios tikslas yra apsaugoti vartotojų interesus. Paprastai tariant, kad būtų sąžiningai perskaičiuotos kainos ir euro įvedimu nebūtų naudojamasi kaip pretekstu jas padidinti“, - kalbėjo R.Noreikienė.

Ūkio viceministrė „Žinių radiją“ patikino, jog nuoširdžiai tiki, kad šis susitarimas bus veiksmingas įsipareigojimas. Tuo metu R.Noreikienė žadėjo, jog tie verslininkai, kurie nesilaikys memorandumo sulauks sankcijų. Maksimali bauda už tokį prasižengimą bus 5000 litų.

Memorandumą pasirašiusių verslininkų valdomos įmonės ar bendrovės bus pažymėtos specialiu lipduku. Jeigu bus nustatyta, kad tas verslo subjektas piktnaudžiavo ir nepagrįstai pakėlė kainas, per 5 dienas dar galės pasitaisyti ir sutvarkyti kainų neatitikimus.

Tuo metu per pastaruosius mėnesius ne viena įmonė pakėlė kainas, teisindamasi meniu keitimu ir panašiai. Visai neseniai viena pirkėja pastebėjo, jog prekybos tinkle prieš mėnesį dušo želė pirko už 9,49 lito, dabar jos mėgstama prekė kainuoja 10,32 lito.

Į tai R.Noreikienė atsakė, jog gyvename laisvos rinkos sąlygomis, tačiau, kodėl būtent dušo želė kaina pakilo, kai šio produkto kainai įtakos neturi nei metų laikas, nei sankcijos, Ūkio viceministrė negalėjo atsakyti.

Laida „Ryto espresso“ transliuojama darbo dienomis 6.05 val.