Šiuo metu Klaipėdoje aplinką iš viso stebi beveik 60 vaizdo stebėjimo kamerų. Visos jos įrengtos centrinėje miesto dalyje.

Policijos pareigūnai pažymi, kad ten, kur yra sumontuotos kameros, nusikalstamumas žymiai sumažėja. Todėl šiemet vaizdo stebėjimo kameros miesto biudžeto lėšomis bus įrengtos jau ne tik miesto centre, bet ir pietinėje dalyje.

Pirmiausiai kameras planuojama sumontuoti prie „Debreceno“ ir „Žardės“ prekybos centrų bei buvusio „Juodkrantės“ prekybos centro Naikupės g. prieigose.

Klaipėdos savivaldybės specialistai kartu su uostamiesčio policininkais analizuoja ir kitas miesto vietas, kur, siekiant užtikrinti didesnį gyventojų saugumą, dar vertėtų įrengti kameras.

Reaguojant į pastaruoju metu uostamiestyje įvykdytus rezonansinius nusikaltimus, Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas kreipėsi į Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato viršininką Alfonsą Motuzą prašydamas skirti didesnį dėmesį nusikalstamumo prevencijai mieste bei imtis visų įmanomų papildomų priemonių, kad būtų užkirstas kelias galimiems nusikalstamų veikų proveržiams Klaipėdoje.

„Apklausų duomenimis, gyventojų pasitikėjimas Klaipėdos policija siekia daugiau nei 80 procentų. Tai išskirtinis rezultatas visoje Lietuvoje, pasiektas dėka uostamiesčio policijos pareigūnų profesionalumo ir kompetencijos. Todėl tikiu, kad ir plataus atgarsio visuomenėje sulaukę nusikaltimai pačiu artimiausiu metu bus išaiškinti, kaip ir daugeliu atveju Klaipėdoje“, – pažymėjo V. Grubliauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją