- Didžiąją dalį savo laiko praleidžiate Briuselyje ir Strasbūre. Kokios Jūsų išlaidos ten? Kur leidžiate savo pinigus?

- Išlaidos Briuselyje paprastos ir aiškios – nakvynei ir maistui. Jokių ypatingų išlaidų Briuselyje nėra. Tiesą sakant, jokios didelės prabangos sau neleidžiu. Gal šiek tiek didesnės išlaidos būna, kai aplanko draugai iš Lietuvos. Briuselis ir Strasbūras yra mano darbo vieta ir tiek. Išvykstu iš Lietuvos į ten kaip į komandiruotę.

- Ką pinigai reiškia Jums?

- Kaip ir kiekvienam žmogui – pinigai yra svarbūs. Man pinigai reiškia galimybę ir laisvę veikti (arba neveikti), įgyvendinti savo sumanymus, tikslus. Tačiau vien pinigai dar niekam laimės neatnešė. Ir gerai, kad yra dar dalykų, kurių negalima nusipirkti už jokius pinigus. Tai yra žmonių pasitikėjimo ir pagarbos. Nepatinka žmonės, kurie žiūri į žmogų, o mato litą, dabar – eurą.

- Ar esate taupus žmogus, ar labiau išlaidus?

- Galiu būti ir išlaidus, ir taupus. Priklauso nuo situacijos, aplinkybių. Visada paklausiu savęs, ar išlaidos pakeis mano ir aplinkinių gyvenimą, ar jos būtinos.

- Tai gal šiuo metu taupote kam nors?

- Artimiausiu metu nesu numatęs kažkokių ypatingų pirkinių.

- Atsukime laiką atgal. Prisiminkite, koks buvo pirmasis jūsų darbas?

- Kadangi esu kilęs iš Šilutės rajono ir vaikystę praleidau netoli Nemuno, kaip ir dauguma kaimo vaikų, vasaromis dirbau prie aparatų, kurie gamino šieno miltus. Tai buvo pirmieji mano, kaip septintoko, darbai, už kuriuos gavau atlyginimą.

- Ir kur išleidote pirmąjį atlyginimą?

- Pirmasis atlyginimas buvo skirtas būtiniausiems daiktams įsigyti: rūbams ir futbolo batams - bucams. Tuomet aš, paauglys, džiaugiausi, kad galiu pats nuspręsti, ką pirkti, o ne prašyti tėvų. Tai geras jausmas.

- Kokią pinigų taisyklę turite savo šeimoje?

- Kaip finansininkas ir ekonomistas - puikiai žinau vieną taisyklę: išlaidos negali viršyti pajamų. Ši taisyklė taikoma ir mano šeimoje.