Vilniaus „SOS vaikų kaime“ augančius vaikus su auksaspalve retrivere Smilte supažindino Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centro vadovė Jonaistė Jusionytė. Socializacijos testą išlaikęs šuo bus vienas iš daugelio gyvūnų, kurie dalyvaus vaikams rengiamuose edukaciniuose užsiėmimuose. Pagrindinis projekto rengėjų siekis – dovanoti globos namuose gyvenantiems vaikams gyvūnų teikiamą šilumą.
Citata
Pamokėlių metu vaikams bus pasakojama apie šunų anatomiją, gyvenimo etapus, veisles, „specialybes“, indėlį į literatūrą, istoriją, taip pat apie žmogaus ir šuns santykius, saugą, bendraujant su gyvūnu, bus analizuojama šunų kūno kalba.

Neringa Čereškevičienė po susitikimo teigė esanti laiminga, matydama, kiek daug džiaugsmo vaikams atneša galimybė bendrauti su šunimis.

„Vos tik atvykus į Vilniaus „SOS vaikų kaimą“, mus apsupo būrys vaikų. Kaip ir buvo galima tikėtis, likome antrame plane, o visą dėmesį pasiglemžė draugiškai nusiteikusi Smiltė. Stebint vaikų bendravimą su gyvūnu, jų entuziazmą bei švytinčias akis, apima teigiamų emocijų antplūdis. Todėl labai džiaugiuosi, kad su „Pedigree“ ir „Whiskas“ pagalba, idėja suteikti globos namuose augantiems vaikams tyrą ir nuoširdžią gyvūnų meilę, tapo realybe“, – įspūdžiais iš susitikimo dalinosi N. Čereškevičienė.

Užsiėmimus vesianti Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centro vadovė J. Jusionytė, vaikams papasakojo apie būsimus šunų vizitus ir sukėlė džiaugsmo audrą. Labiausiai „SOS vaikų kaimo“ auklėtinius sužavėjo pažadas žiemą į susitikimą pakviesti kinkomus šunis ir pavėžinti vaikus jų traukiamomis rogėmis.

Užsiėmimų metu bus ugdomi vaikų socialiniai gebėjimai, stiprinama motyvacija mokytis bei skatinamas jų kūrybiškumas. Pamokėlių metu vaikams bus pasakojama apie šunų anatomiją, gyvenimo etapus, veisles, „specialybes“, indėlį į literatūrą, istoriją, taip pat apie žmogaus ir šuns santykius, saugą, bendraujant su gyvūnu, bus analizuojama šunų kūno kalba.

Užsiėmimų metu vaikams bus suteikiama proga išbandyti save dresuojant šunis, fotografuojant ir  filmuojant juos. Edukacinius užsiėmimus taip pat ves ir kitų sričių specialistai – gydytojai, psichologai, veterinarai, savo patirtimi dalinsis profesionalūs dresuotojai, fotografai, video montažo specialistai.

Šaltinis
Temos
© Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Specialus projektas „Gyvūnų terapija“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)