Kaip BNS informavo Policijos departamentas, iki penktadienio Lietuvoje užfiksuota 112 pranešimų ir pradėti 85 ikiteisminiai tyrimai.

Teisingumo ministras Juozas Bernatonis penktadienį sakė, kad Lietuvoje bandomi realizuoti padirbti euro banknotai pagaminti ne Lietuvoje, be to, jie padirbti nekokybiškai.

„Pirmiausia, nepasakyčiau, kad Lietuvoje ypatingai gausiai padirbtų eurų surandama. Aš manau, kad šiam laikotarpiui euro padirbinėtojai buvo pasirengę, ir jie bando realizuoti nekokybiškai padirbtus eurus“, - per spaudos konferenciją penktadienį sakė J.Bernatonis.

Atvejų, kai padirbtais eurais bandoma atsiskaityti prekybos vietose ar jie pateikiami bankuose, kasdien užfiksuojama visoje Lietuvoje. Dažniausiai randamos ir iš apyvartos išimamos galimai padirbtos 20, 50 eurų kupiūros, tačiau įvykių suvestinėse skelbta ir apie netikrus 5 ar 10 eurų banknotus.

Kauno apskrities Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos antrojo skyriaus viršininkas Donatas Karalukas žurnalistams yra sakęs, kad tais atvejais, kai klastojimo atvejai išaiškinami pradinėje stadijoje, o ne tada, kai patenka į perskaičiavimo skyrius, nustatyti jų kilmę yra gerokai lengviau.

Lietuva eurą įsivedė nuo sausio 1 dienos. Jis pakeitė nacionalinę valiutą – litą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją