Šiame žaidime turėsite vadovauti vienai iš šešių politinių partijų: L.S.D. partijai, Tėvynės konservų cechui, Lietuvos vargdienių ir veganų sąjungai, Vargo partijai, Didžiųjų lūkesčių ir pakirsto pasitikėjimo sąjūdžiui arba Rolando ir giesmės judėjimui.

Nors taisyklėse aiškiai parašyta, kad bet kokie sutapimai tarp žaidimo ir realybės yra visiškai atsitiktiniai, turbūt nesunkiai atpažinote, kurių politinių partijų įkvėpti aukščiau išvardinti pavadinimai.

„Tiesiog žaidimas gimė iš tokių kasdienių įvykių, kurie atsitinka mūsų politikams. Pamačius eilinį politinį skandaliuką dėl vienokių ar kitokių sprendimų, vieną dieną pagalvojome, kad viskas vyksta kaip žaidime, taip ir užgimė žaidimo mintis, kad iš viso šito reikia padaryti žaidimą“, – pasakoja viena iš žaidimo kūrėjų Aistė Araminaitė. Šį žaidimą ji sukūrė kartu su 7 savo draugais.

Žaidimo tikslas – užvaldyti kiek įmanoma daugiau ministerijų. Kasdien įvyksta vis po naują įvykį arba skandalą, o jame dalyvauja įvairūs partijos nariai, pavyzdžiui Birutė Kūlnes, Eligijus Kyšiulis ir daugelis kitų, iš kurių laimi patys kompetentingiausi konkrečioje srityje.

Nors kiek besidomint politika, nesunku atpažinti, kas įkvėpė sukurti tokius personažus kaip Loreta Tutitienė, kurios šūkis: „Balsuoti už įstatymus yra taip pat lengva, kaip pamelžti karvutę“, ar Petras Pupulis, kurio kortelėje išreikštas noras, kad homoseksualai būtų kaip meteoritai: „artėdami prie manęs, pradėtų liepsnoti.“

Nors gali pasirodyti, kad kai kuriuos politikus šis žaidimas galėtų įžeisti, tačiau A. Araminaitė patikina, kad toks tikrai nebuvo jų tikslas.

„Mūsų tikslas tikrai nebuvo tyčiotis, nes įvairiose srityse visiems įvyksta komiškų situacijų, susimaunam ir visaip kitaip būna. Pasijuokimas iš savęs yra labai sveikas dalykas mūsų visuomenėje. Visi turi kažkokį požiūrį ir mes irgi taip išreiškiame savo požiūrį. Per tuos įvykius, per mūsų žaidimo veikėjus, įkvėptus tikrų politikų“, – sako A. Araminaitė.

Pašnekovė pasakoja, kad kai kuriems atsitiktinai sutiktiems politikams padovanojo jų sukurtą žaidimą, tarp tokių buvo Remigijus Šimašius, Gabrielius Landsbergis bei kiti.

„Pirmas mūsų atvejis, kam padovanojome, buvo netyčinis. Vienoje mugėje, tik išleidus žaidimą, pro šalį praėjo Mantas Adomėnas ir vienas veikėjas mūsų žaidime kaip tik yra įkvėptas jo. Jis tikrai atrodė susidomėjęs, peržiūrėjo visus kolegas, daugumą atpažino.

Mantas Adomėnas

Kiek supratau, politinėje erdvėje buvome šiek bei tiek žinomi, bent jau tarp konservatorių, nes iš jų buvo komentarų, kad Mantas žaidimą turi, bet neduoda pažaisti. Žinau, kad valdininkai pirko šį žaidimą ir kaip dovanas“, – pasakojo A. Aramanaitė ir pridūrė, kad neigiamų komentarų iš politikų nesulaukė.

Trumpai apie šį žaidimą pakalbintas pats Mantas Adomėnas sako, kad idėją vertiną pozityviai, nes tai skatina žmones daugiau domėtis politika.

„Tokių antrinių politikos produktų atsiradimas liudija, kad mes, kaip politinė bendruomenė, pasiekėme tam tikrą politinės brandos lygį. O jei politikai dėl tokių dalykų įsižeidžia, tai jiems reikia pasiieškoti vietos kokiame gėlių šiltnamyje arba oranžerijoje“, – sako M. Adomėnas.

Žaidimo „Šeimas“ kūrėjai

Kada naujas tiražas – neaišku

Šiuo metu visas pirmasis žaidimo „Šeimas“ tiražas jau išpirktas, o kada jį vėl bus galima įsigyti, A. Aramanaitė tiksliai pasakyti negalėjo.

Pašnekovės teigimu, šį pavasarį pradėtas kurti žaidimas jau yra kiek pasenęs, nes jis išleistas dar prieš Seimo rinkimus: „Pradėję kurti mes išrinkome didžiausias politines partijas, bet žinome, kad viena iš tų partijų net nepateko į Seimą.“

A. Araminaitė pasakoja, kad jei ir bus antras tiražas, greičiausiai jis bus atnaujintas ir jame figūruos aktualesni įvykiai ir šiuo metu aktyviausi politiniai veikėjai.

„Nors pačiai žaidimo mechanikai įtakos nėra, bet greitu metu kol kas neleisime naujo tiražo, pasižiūrėsime, kokią toliau strategiją taikysime, ar yra paklausa ir bus norinčių nusipirkti daugiau. Bet kokiu atveju, jei tęsim šitą žaidimą, jį reikės truputį atnaujinti“, – sako A. Araminaitė.

Pašnekovė pasakoja, kad iki tol visi 8 žaidimo kūrėjai verslo nėra kūrę, tačiau tai buvo labai įdomi patirtis: „Iš tikrųjų buvo labai smagu sukurti viską nuo pradžios iki galo. Nuo įmonės kūrimo iki iliustratorių samdymo, nuo naujienų skaitymo, informacijos ieškojimo apie politikus. Patys nemažai sužinojom apie politikus bekurdami, tai tikrai buvo labai smagu patirties atžvilgiu.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)