Kaina šokiravo

„Su draugais nusprendėme keliauti po Lietuvą ir vieną naktį buvome sumanę nakvoti šalia Tauragės esančiame nuotykių parke, tačiau pasikeitus planams teko ieškoti nakvynės kitoje vietoje. Pagalvojome, kad gal vertėtų apsistoti Jurbarke, nes miestas netoli Tauragės, o ir apgyvendinimas turėtų būti pigus.

Pasirodo, labai apsirikau. Pamačiusi kainą nesupratau, ar juoktis, ar verkti. Už nakvynę privačiuose nakvynės namuose „B&B Jurbarkas“ trims suaugusiesiems ir vienam vaikui verslininkai prašo 120 eurų. Panašu, kad Jurbarkas nuo šiol brangiausias „kurortas“ Lietuvoje. Negana to, kambariai ne tik kad ne prabangūs, bet labai paprasti, sakyčiau, netgi primenantys bendrabutį. Apie bendras patalpas net nenoriu kalbėti, nes akivaizdžiai dvelkia sovietmečiu“, – teigė skaitytoja.

Didelę šio viešbučio kainą galima pamatyti ir merginos atsiųstoje nuotraukoje iš internetinės svetainės „Booking.com“, kuriame reklamuojasi šis privatus Jurbarko viešbutis.

„Booking.com“ rodomos nakvynės kainos

„Žinau, kad kainos Lietuvoje jau nieko nebestebina, bet to jau per daug. Jurbarke, kuris, su visa pagarba jurbarkiečiams, tikrai nėra nei joks kurortas, nei turi didelių traukos centrų, mokėti 120 eurų už naktį? Jau pamiršta valiuta tai būtų 414 litų. Atsiprašau, mieli verslininkai, bet arba jums pasimaišė, arba tikrai kvailių ieškot? Už tokią sumą nakčiai galima išsinuomoti viešbučio kambarį, gal ir ne prabangų, bet tikrai padoresnį, Talino centre.

Be to, reikėtų apsidairyti aplinkui – radome nakvynę kaimo turizmo sodyboje netoli Rambyno kalno keturiems žmonėms už 45 eurus – graži gamta, tvarkingi kambariai, visi patogumai, netoliese Nemunas. O Obuolių saloje, kuri tikrai ypač populiari vasarą, keturvietis namelis kainuoja 75 eurus. Tai arba aš kažko „neįkertu“, arba kai kurie gudrūs verslininkai pamiršo litus paversti į eurus. Nors ir 120 litų už tokius „apartamentus“ nemokėčiau“, – stebėjosi mergina.

Nakvynės namai „B&B Jurbarkas“

Aprašymas vilioja

Tiek internetinėje svetainėje „Booking.com“, tiek pačių nakvynės namų tinklapyje rašoma, kad „B&B Jurbarkas“ įsikūręs privačiame name ramioje vietoje netoli miesto centro, namą supa išpuoselėtas sodas. Svečiams siūloma rinktis iš penkių vienviečių arba dviviečių kambarių, tiekiami ir pusryčiai. Visuose kambariuose veikia bevielis internetas, yra televizoriai su palydovine televizija, kiekvienas kambarys turi po atskirą vonios kambarį su dušais.

Taip pat yra bendros patalpos su židiniu, virtuvė, kur patiems galima ruošti maistą, o už papildomą mokestį galima pasikaitinti saunoje ar išsinuomoti banketinę salę.

Kitaip nei mano skaitytoja Gintarė, skelbime paminima, kad Jurbarke yra ką pamatyti – netoli nakvynės namų teka Nemunas, o kiek tolėliau galima apsilankyti Jurbarko krašto muziejuje.

Labiausiai intriguoja internete minimas geriausios apgyvendinimo vietos titulas. „Ši apgyvendinimo įstaiga pripažinta turinti geriausią vertę Jurbarke! Čia viešintys svečiai gauna daugiau už tai, ką moka, palyginti su kitomis apgyvendinimo įstaigomis šiame mieste“, – rašoma nakvynės namų skelbime.

Nakvynės namai „B&B Jurbarkas“

Su tokiu pagyrimu sutinka ir pati prisistatyti nenorėjusi nakvynės namų šeimininkė. „Bent jau aš tikrai galvoju, kad mūsų svečių namai geriausi Jurbarko rajone – galite atvažiuoti pažiūrėti. Jurbarke nėra nei kaimo sodybų, nei kitų svečių namų, kaip mano, – susisiekus telefonu sakė šių nakvynės namų šeimininkė Eugenija Vigelienė. – Kambariai, tualetai, dušai – viskas aukšto lygio. Kieme yra pavėsinė, sūpynės, pamatytumėte, kiek auga gėlių, aš pati grožį darau – viskas nuostabu.“

Sumos nesutampa

Verslininkės paklausus, ar išties nakvynė čia kainuoja taip brangiai, moteris nustebo. „120 eurų trims suaugusiesiems ir vaikui? Net neprisimenu, kad būtų tokios kainos. Apsistoti nakčiai pas mane žmogui kainuoja 15 eurų. O už vaiką imu 10 eurų, kadangi aš vaikams patalynę ruošiu, skalbiu, lyginu ir t.t.“, – pasakojo ji.

Nakvynės namai „B&B Jurbarkas“

E. Vigelienė pabrėžė, kad 15 eurų prašo už žmogų, ne už kambarį. „Tarkime, jei atvyksta vienas žmogus, be šeimos, vienai nakčiai, tai jis už tuos pačius 15 eurų gauna vieną atskirą kambarį“, – aiškino verslininkė.

Be to, E. Vigelienė sakė, kad tokia suma gali ir keistis – jei svečių sulaukiama nedaug, galima nusiderėti, jei jų padaugėja, suma gali būti ir didesnė. „Aš esu pensininkė, moku sveikatos draudimą, už verslo liudijimą, o dabar va per savaitę nesulaukiau nė vieno žmogaus, tai ką aš turiu daryti? Jei sulaukčiau daug žmonių, tai bent 20 eurų už žmogų imčiau, – sakė šeimininkė. – Viską reikia tiesiog aptarti – ar yra žmonių, ar nėra, čia juk biznis. Mano namuose viskas įrengta, sutvarkyta, kasmet atnaujinu, investuoju, o kiek gėlės kainuoja.

Nakvynės namai „B&B Jurbarkas“

Aš juk pensininkė, esu iš po operacijos. Ar įsivaizduojate, ką reiškia namą išlaikyti? Jį šildau skystu kuru, namas didelis, gal iš lauko taip ir neatrodo, o rūsyje ir sauna yra, ir salė. Prieš savo klientus lenkiuosi žemai. Aš darau viską, kad mano svečiams būtų gera. Tie, kurie pas mane buvo, visada grįžta – ir dėl darbų, ir dėl poilsio.“

Verslininkė aiškino, kad toks kainų nesutapimas gali būti dėl to, kad, anot jos, svetainė „Booking.com“ kainą skelbia ne už žmogų, o už kambarį. Vis dėlto lieka neaišku, kodėl šioje svetainėje dviem asmenims kambarys nakčiai kainuoja ne 30 eurų, kaip skaičiavo pati šeimininkė sakydama, kad vienam žmogui nakvynė kainuoja 15 eurų, o 60 eurų.

Ir nors E. Vigelienė stebėjosi, kodėl tautiečiai Lietuvoje nakvynių ieško per užsienietišką svetainę, o ne skambina tiesiogiai ir išsinuomoja kambarius net kelis kartus pigiau, džiaugėsi, kad pirmąjį rugpjūčio savaitgalį per „Booking.com“ užsakytas visas namas.

Norite pasidalyti mintimis? Išsakyti savo nuomonę? Laukiame Jūsų minčių el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Kaina“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (357)