Svarbiau įžvalgumas

P. Ambrazevičius investavimu domisi jau seniai, tačiau kol kas tik domisi. Jis sako, kad šiuo metu santaupos tiesiog guli nejudinamos. Pašnekovas supranta, kad indėliai šiandien atneša daugiau nuostolių nei naudos, todėl investavimas tampa vis aktualesnis. „Kažkada nusipirkau žurnalą apie investavimą. Tačiau taip jo ir neatsiverčiau“, - juokiasi P. Ambrazevičius. Jis save vadina visišku humanitaru, todėl jam rinkų naujienos ir pokyčiai visada atrodė labai sudėtingi. „Tačiau kai gerai pagalvoju, suprantu, kad tai nėra matematika. Tai sugebėjimas nuspėti, kokie pasaulio įvykiai, kokių pokyčių sukels rinkose. Pavyzdžiui, kokių žaliavų galbūt trūks, todėl jų kainos ims kilti. Arba atvirkščiai. Tai daugiau logikos ir įžvalgumo reikalaujanti veikla“, - sako humoristas.

Jau žengė pirmą žingsnį

Nors pats projekto dalyvis sako, jokios patirties investavime neturintis, vis dėlto prisipažįsta pirštą į šią balą įmerkęs. „Išbandžiau vieną tarpusavio skolinimo platformą. Investavau ten šiek tiek pinigų, tačiau man nepatinka, kad jie grįžta labai po truputį, juos galima pasiimti naudojantis tik viena mokėjimų sistema. Be to, tai daugiau pasibandymas nei rimtas investavimas“, - patirtimi dalinasi P. Ambrazevičius. Vis dėlto, tarpusavio skolinimas humoristą domina. „Man buvo įdomu pasianalizuoti žmonių kredito reitingus bei kitus rodiklius, renkantis, į kokią paskolą investuoti savo pinigus. Žinoma, norėčiau išmokti kiek profesionaliau žvelgti į šiuos duomenis.“

Tiki įmonėmis

„Prisipažinsiu, man patinka tokios įmonės kaip „Uber“ ar „AirBnB“, todėl mielai investuočiau į jų akcijas. Apskritai, seniai galvoju, kad reiktų susirasti kokį verslą, kuriuo tikrai tikėčiau, ir investuoti į jį. Manau, kad reikėtų susitikti su tokio verslo savininkais ir pasikalbėti. Tačiau dar tiksliai nežinau, kokia tai galėtų būti įmonė“, - sako P. Ambrazevičus. Vyras prisipažįsta, kad jį žavi istorijos apie mažas įmones, kurių akcijos po kurio laiko tampa aukso vertės.

Nori išskaidyti

P. Ambrazevičius projekte „Pinigai dirba“ planuoja investuoti penkis šimtus eurų. „Norėčiau išskaidyti savo pinigus į, pavyzdžiui, keturias dalis. Po 125 eurus. Vieną dalį į tarpusavio skolinimą, kitą – į akcijas, o kitas dvi – dar kur nors“.

Kur P. Ambrazevičiui rekomenduos investuoti profesionalai? Kaip teisingai išskaidyti savo portfelį ir kaip neprašauti pro šalį? Visa tai – kitose „Pinigai dirba“ dalyse.