„Esu laiminga, galėdama prisidėti prie šios kilnios akcijos, kadangi labai gerai žinau, kokią didžiulę naudą gali vaikams suteikti bendravimas su gyvūnais. Mano atžalos nuo pat mažens augo gyvūnų apsuptyje ir labai norėjau, kad tokios pačios galimybės būtų sudarytos ir vaikams, augantiems globos namuose. Džiaugiuosi, kad po šios akcijos su vaikais iš Vilniaus „SOS vaikų kaimo“ dirbs specialistai, pasitelkdami tam specialiai apmokytus keturkojus.

Dėl to labai kviečiu prie šios akcijos prisijungti visus žmones, neabejingus globos namuose augantiems vaikams ir norinčius jiems padėti“, – pasakoja N. Čereškevičienė.

Neringos fotosesija su retriveriu Grotu

„Tele bim-bam“ įkūrėja dalyvavo fotosesijoje su specialiai kaniterapijai apmokytu šunimi. Moters teigimu, fotosesijos metu dirbti su retriveriu Grotu buvo ypatingai lengva.

„Esu dalyvavusi daugybėje fotosesijų, tačiau ši – išskirtinė. Su retriveriu Grotu buvau susidūrusi ir anksčiau, kai pirmą kartą išbandžiau edukacinius užsiėmimus su šunimis. Tąkart mane labai nustebino jo paklusnumas, todėl tikėjausi, jog ir fotosesijos metu darbas turėtų vykti ypač sklandžiai. Mano lūkesčiai pasiteisino – Grotas klausėsi kiekvieno jam duodamo nurodymo ir kartais atrodė, kad su manimi fotografuojasi tikras profesionalas“, – pasakojo N. Čereškevičienė.

Retriveris Grotas yra vienas iš dviejų Lietuvos šunų, išlaikiusių specialų testą, kuris patvirtina, kad šuo yra tinkamas dalyvauti kaniterapijos užsiėmimuose. Penkerių metų retriveriui per šį egzaminą teko įrodyti savo profesionalumą – testo metu buvo vertinamas jo paklusnumas, sugebėjimas užmegzti ryšį su žmonėmis, reakcija į įvairius dirgiklius.

Įdomu ir tai, kad be Groto Lietuvoje šį sertifikatą gavusi yra tik jo mama, vardu Guta. Abu šunys dalyvaus kaniterapijos projekte, kurio metu Vilniaus „SOS vaikų kaimo“ gyvenantiems vaikams bus rengiami specialūs edukaciniai užsiėmimai.

Akcijos „Gyvūnų kaspino mėnuo“ metu visą spalį 3% nuo „Pedigree“ ir „Whiskas“ pardavimų sumos bus skiriami kaniterapijos programai „SOS vaikų kaime“ finansuoti. Užsiėmimus Lietuvos kinologų draugijos darbuotojams padės vesti įvairių sričių specialistai.

Rengėjai žada, kad vaikai užsiėmimų metu galės savo jėgas išbandyti dresuodami šunis, fotografuodami bei filmuodami gyvūnus. Savo darbus jie galės pristatyti tarptautinių šunų parodų metu. Pagrindinis užsiėmimų, finansuojamų už „Gyvūnų kaspino mėnuo“ akcijos metu surinktus pinigus, tikslas – ugdyti vaikų socialinius gebėjimus, skatinti jų kūrybiškumą, motyvaciją mokytis, bei dovanoti gyvūnų besąlygiškai teikiamą šilumą.

Šaltinis
Temos
© Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Specialus projektas „Gyvūnų terapija“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)