Interaktyvų taromatų ir rankinio surinkimo vietų žemėlapį galite pamatyti užstato sistemos administratoriaus puslapyje: ČIA. Ten galėsite pamatyti, kuri konkrečiai parduotuvė jūsų mieste dalyvauja sistemoje ir kur galite grąžinti pakuotes.

Pagal galiojančią tvarką, sistemoje privalo dalyvauti parduotuvės, kurių prekybinis plotas didesnis nei 300 kv. metrų, bei kaimo parduotuvės. Vartotojai tarą gali sukišti ne tik į taromatus, bet ir priduoti rankinio surinkimo vietose.

Lietuvoje esančių taromatų skaičius:

Taromatų žemėlapis

Rankinio surinkimo vietų skaičius Lietuvoje:

Rankinio surinkimo vietų žemėlapis

Daugiau nei 1700 vietų

VšĮ „Užstato sistemos administratorius“ vadovas Gintaras Varnas DELFI paaiškino, kiek taromatų bei rankinio surinkimo vietų yra Lietuvoje.

„Daugiau nei 1700 vietų, kuriose galima grąžinti pakuotes, sąrašas rodo, kad tarą gyventojai dažniausiai gali priduoti artimiausioje parduotuvėje. Būtent tokį tikslą sau kėlėme, siekdami, kad užstato sistema būtų kuo patogesnė vartotojui. Siekiame, kad didžioji dalis pakuočių – apie 80 proc. – būtų surenkama taromatais. Juos įrengiame tose parduotuvėse, kuriose per mėnesį surenkama bent 10 tūkst. vienkartinių pakuočių. Mažesnėse parduotuvėse ir tose vietose, kur taromatų negalima įrengti dėl techninių kliūčių, taros surinkimas vyksta rankiniu būdu. Tokių vietų Lietuvoje jau yra daugiau nei 1100“, - komentavo G. Varnas.

Pasak jo, svarbu pažymėti, kad parduotuvių, kuriose galima grąžinti pakuotes, tik daugės: „Prie sistemos prisijungs to dar nepadariusios parduotuvės, atsidarys naujos prekybos vietos, kitos galbūt prisijungs savanoriškai. Visas vietas, kuriose galima grąžinti pakuotes, gyventojai gali rasti mūsų tinklalapyje www.grazintiverta.lt.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)