Iš pradžių buvo skelbiama, kad labirintas sušvis ketvirtadienį, 16 val. Vėliau organizatoriai informavo, kad labirintą pavyks įžiebti apie 19 val. Tiesa, trumpam meninė instaliacija sužibo kiek anksčiau – prieš 18 val. Po to vėl buvo išjungta ir galiausiai, anot renginio organizatorių, šviesti vėl pradėjo apie 21 val.

Renginio organizatoriai tikina, kad tokie nesklandumai kilo dėl praėjusią savaitę Lietuvą siaubusio stipraus vėjo.

„Dėl prastų oro sąlygų, stipraus vėjo, praėjusią savaitę iš mūsų darbotvarkės iškrito net kelios dienos, todėl ir nepavyko laiku pajungti interaktyvių pramogų“, - aiškino vienas iš „Kalėdos sostinėje 2015” organizatorių Darius Kupliauskas.

Nors galiausiai labirintas sužibo, tačiau lankytojai interaktyvių pramogų išmėginti galimybės neturėjo – jiems buvo pasiūlyta į labirintą užsukti kitą dieną.

„Buvo tokia problema. Šiek tiek užtruko labirinto įžiebimas. Jis galiausiai įsižiebė, tačiau interaktyvai jau veiks nuo šiandienos“, - tikina D. Kupliauskas.

Renginio organizatorių teigimu, būrelis smalsuolių jau vakar tikėjosi išbandyti labirintą, tačiau sužinoję, kad to padaryti nepavyks – labai nenusiminė ir nesipiktino.

Eglutė – labirintas švietė, bet interakyvai dar buvo derinami, tačiau šiandien jau tikrai viskas veiks numatytu laiku. Buvo žmonių, kurie klausinėjo, kada labirintas pradės veikti, tai juos informuodavome, kad geriausiai būtų, jog ateitų rytoj. Nebuvo tokių, kad būtų labai nepatenkinti“, - sako D. Kupuliauskas.

Paklaustas, ar sulaukė labirintu susidomėjusių žmonių antplūdžio, D. Kupliauskas tikina, kad tokių tikrai buvo, bet „ne minios kaip per eglutės įžiebimą“. Skelbiama, kad interaktyvias eglutės – labirinto pramogas bus galima išmėginti šiandien nuo 16 val., tačiau organizatoriai tikina, kad tai preliminarus laikas ir labirintas sužibs, kai sutems.

DELFI primena, kad buvo skelbiama, jog modernią instaliaciją bus galima išmėginti ketvirtadienį.

Rotušės aikštėje įrengta eglutė-labirintas, anot organizatorių, turėtų pakeisti eilę metų rodytą ant Katedros sienos rodytą 3D pasaką. Nors po tokios naujienos vilniečiai neslėpė nepasitenkinimo, renginio organizatoriai ramino, kad nuobodu tikrai nebus. D. Kupliauskas anksčiau DELFI yra sakęs, kad ši pramoga tikrai atstos visų pamėgtą kalėdinę pasaką ir net bus įdomesnė.

„Be abejo (įdomesnė - DELFI). Todėl kad tai yra interaktyvios veiklos ir kitas dalykas – jos trunka ne savaitę kaip būdavo anksčiau, o dvi savaites“, - teigė D. Kupliauskas.

Organizatorių teigimu, kiekviena labirinto aklavietė turės interaktyvią pramogą: „Vienoje aklavietėje galima pašokti su Kalėdų seneliu, kitoje aklavietėje judesiais valdyti kompiuterinę grafiką, o trečioje yra tam tikri mygtukai, interaktyvus pianinas, kur paspaudimais grojama muzika“.

Labirintui sukurti buvo panaudota daugiau nei kilometras šviečiančios juostos. Interaktyvioje eglutėje paklaidžioti bus galima iki Naujųjų metų. Šviesos instaliacija veiks kasdien, o apsilankymas joje – nemokamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)