Šią Verslo vadybos magistrantūros programą vykdo penkių Europos verslo mokyklų konsorciumas: Paryžiaus, Kopenhagos, Belgijos Liuveno verslo mokyklos, Norvegijos ekonomikos ir verslo vadybos mokykla ir VDU. BMI absolventai gauna visų instituto steigėjų patvirtinamą sertifikatą ir VDU magistro diplomą.

Ši programa yra pripažinta geriausia aukščiausio lygio vadovų magistrantūra visose Baltijos šalyse, o jos absolventų tinklą sudaro daugiau nei 600 alumnų, vadovaujančių įmonėms daugiau nei 30 šalių. Statistika rodo, jog dar studijų metu EMBA studentų atlyginimai auga trečdaliu, o 48 proc. jų sėkmingai kyla karjeros laiptais. Tai taip pat yra vienintelės studijos Baltijos šalyse, kurioms suteikta tarptautinė penkerių metų EPAS akreditacija, pripažįstanti pasaulinio lygio vadybos studijų standartus.

„Programos sėkmė rodo, jog VDU turi didžiulį potencialą sėkmingai atliepti visų studijų rinkos dalyvių poreikius ir lūkesčius. Augindamas ir ugdydamas visapusiškai išsilavinusią, ambicingą, smalsią ir talentingą jaunąją kartą, VDU formuoja ir Lietuvos lyderių – aukščiausio lygio vadovų – branduolį, suteikdamas visuminį, strateginį organizacijų valdymo mąstymą, griaudamas stereotipus, atverdamas tarptautines tendencijas profesionalams, kurie tai čia ir dabar įgyvendina savo vadovaujamose įmonėse“, – paaiškina VDU Ekonomikos ir vadybos fakulteto dekanė doc. dr. Rita Bendaravičienė.

Prie studijų programos įgyvendinimo dirba geriausi, labiausiai patyrę ir profesionaliausi VDU Ekonomikos ir vadybos fakulteto dėstytojai. Fakulteto konkurencingumas taip pat išsiskiria ir tarptautiniu mastu: pasauliniame reitinge „Eduniversal“ jam suteiktas trijų palmės šakelių įvertinimas, kuris skiriamas puikioms verslo mokymo įstaigoms, turinčioms sustiprintą tarptautinę įtaką. Paskaitos ir projektai, kurie vykdomi fakulteto studijų metu, yra stipriai orientuoti į praktiką, realią verslo veiklą, jų metu ilgametėmis ir solidžiomis patirtimis dalinasi akademinės bei verslo srities ekspertai.

VDU

Vytauto Didžiojo universiteto rektoriaus prof. Juozo Augučio teigimu, BMI ir universiteto bendradarbiavimą taip pat lėmė faktas, kad VDU turi daugiausiai patirties organizuojant visapusiškas laisvųjų menų (lot. artes liberales) studijas, kurios suteikia įvairių sričių žinių. Kai dar daugiau nei prieš 20 metų išeivių mokslininkų pastangomis universitete buvo įdiegta Harvardo modeliu grįsta studijų sistema, Lietuvoje tai buvo visiška naujovė, tačiau dabar vis daugiau darbdavių suvokia, jog darbuotojams reikalingos ir ekonomikos, ir kitų socialinių, humanitarinių ar technologinių mokslų žinios.

„Mes didžiuojamės tuo, kad į Lietuvos aukštąjį mokslą atnešėme daug esminių naujovių, pradedant didžiulių humanitarinių-socialinių mokslų skylių, atsivėrusių po ilgo sovietinio periodo, užlopymu ir tęsiant daugybe inovacijų studijose. Pavyzdžiui, dabar visiems suprantama ir visuotinai diegiama trijų pakopų studijų sistema (bakalauro, magistro, daktaro) atėjo į Lietuvą per VDU. Mūsų universitetas taip pat buvo pradininkas, o dabar ir lyderis diegiant tarpdiscipliniškumą, tarptautiškumą studijose ir mokslo tyrimuose – ne veltui VDU iki šiol išlieka vieninteliu šalyje visapusišką išsilavinimą teikiančiu ir tarptautiškiausiu universitetu ne tik Lietuvoje, bet ir visame regione “, – vardijo VDU rektorius.

Kaip teigia baigusieji EMBA studijas, ši programa yra unikali ir specialiai pritaikyta patyrusiems, ambicingiems vadovams, patenkinant aukščiausios klasės reikalavimus. „Žinios ir įgūdžiai, kuriuos įgijau, man labai padeda kasdien priimant verslo sprendimus. Tarp daugybės privalumų – galimybės kurti savo kontaktų tinklą ir draugiška atmosfera paskaitų metu“, – teigė jos absolventas Vytautas Lygnugaris, laivininkystės kompanijos „Limarko“ generalinis direktorius.

Užtikrinant didesnį patrauklių ir populiarių studijų prieinamumą, nuo 2016 m. VDU pradeda vykdyti studijas Vilniuje – jau dabar didelio susidomėjimo sulaukė bakalauro studijų programos Ekonomika, Europos ekonomika ir finansai (anglų kalba), o nuo 2017 m. pavasario Vilniuje bus pradėtos ir podiplominės vadybos magistrantūros studijos bei nauja tarpdisciplininė verslo valdymo ir informacinių technologijų programa, skirta viduriniosios grandies vadovams.

Vytauto Didžiojo universitetas rudenį pristatys dar vieną naujovę, pradės veikti „Academia Cum Laude“ – unikali ir pirmoji individualių studijų sistema Lietuvoje, kuri sujungs dviejų geriausių pasaulio universitetų, Kembridžo ir Harvardo, studijų modelius ir leis studentams patiems pasirinkti, kaip studijuoti – plečiant ar gilinant savo žinias. Studentai galės rinktis dalykus artes liberales principu ir visų studijų metu dirbti su pasirinktu kuratoriumi – savo srities profesionalu, aukščiausio tarptautinio lygio mokslininku, tyrėju ar pripažintu menininku. Akademijos vadovas – prof. Leonidas Donskis.