Pasirodo, tai taksas Milo. Garoldo Wayn'o Interaktyvaus zoologijos parko Oklahomoje (JAV) šunelis Milo drąsiai bidzena po liūto narvą ir netgi aplaižo jo dantis.
Kodėl? Pasirodo, šunys nuo mažų dienų rūpinasi sunkia liga sergančiu žvėrimi.

Liūtui zoologijos parko prižiūrėtojai kažkodėl suteikė itin „mielą“ vardą – Kaulakasys. Tačiau šis šiuo metu apie 230 kilogramų sveriantis plėšrūnas draugiškai savo narvu dalinasi su keturiais taksais, galima sakyti, jo „kambariokais“.

Zoologijos parko šeimininkas Joe Schreibvogelis, pasivadinęs vardu Joe Egzotika paaiškina, jog taksai ir liūtas užaugo kartu.

Bendrauja ir su neįgaliu sodo vadybininku

Liūtas į zoologijos sodą atkeliavo būdamas vos 4-ių savaičių jauniklis ir jautėsi gana vienišas. Tuomet sodo šeimininkas nusprendė pasielgti kiek netipiškai – jis suleido savo keturis auginamus šunis su už juos gerokai didesniu liūtuku.

Šiuo metu, prabėgus penkeriems metams nuo tokios „draugystės“ pradžios, Joe Egzotikos tvirtinimu, gyvūnai yra neperskiriami.
Taksai iš pat pradžių priėmė liūtą tiesiog kaip kiek didesnį šunį.

Vis dėlto ir Kaulakasys nėra įprastas liūtas. Dar jaunikliui jam buvo diagnozuota sekinanti kaulų metabolinė liga, kuri neleidžia gyvūnui gyventi įprasto gyvenimo, atlikti visų funkcijų.

Galbūt todėl, svarsto zoologijos sodo šeimininkas, liūtas taip susidraugavo su taksais.

„Jis gina savo šunis. Net nemėginkite jų išvyti iš narvo – Kaulakasys tuomet įsiunta!“, - teigė zoologijos parko atstovas.

Vaizdo įrašai, kuriuose įamžintas Oklahomos zoologijos sodo liūtas ir jo narve laigantys taksai greitai tapo interneto sensacija.

Negana to, ši kompanija itin draugiškai elgiasi su zoologijos parko vadybininkų Johnu Reinke, praradusiu abi kojas per nesėkmingą šuolį su guma.

„Jie (šunys) tarsi žino, kad Johnas ir Kaulius turi negalią ir jiems padeda, - svarsto Johnas Egzotika. - Norėtųsi, kad ir žmonės taip padėtų vieni kitiems.“

Šaltinis
Temos
© Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Specialus projektas „Gyvūnų terapija“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją