1. Užkandžiaukite

Maitinimasis turi įtakos alkoholio vartojimui. Specialistai pataria prieš geriant alkoholį sočiai ir riebiai pavalgyti. Alkoholiniai gėrimai yra itin stiprus cheminis dirgiklis virškinamajai sistemai bei toksiškas kepenims, milžiniška našta jį apdirbant tenka ir inkstams, todėl geriau prieš juos vartojant apsirūpinti svarbiausiomis maisto medžiagomis.

2. Gerkite daug vandens ar sulčių

Skysčiai yra bene galingiausias ginklas prieš pagirias. Vartojant alkoholį organizmas netenka daug skysčių, o drauge su jais ir svarbių mineralų bei vitaminų. Tad vakarėlio metu reikėtų gerti ne tik alkoholį, bet ir natūralų ar citrina pagardintą vandenį arba sultis, kurios padėtų apsisaugoti nuo dehidratacijos.

Nepatariama gerti kavos, ji tik skatina skysčių pašalinimą. Nemaišykite alkoholio su gazuotais gėrimais, nes jie padeda alkoholiui greičiau patekti į kraują.

3. Rinkitės kokybišką alkoholį

Čia galioja amžina taisyklė, kad gėrimų geriau nemaišyti ir rinktis tik kokybiškas jų rūšis. Skrandžiui gali nepatikti skirtingos gėrimų medžiagos, tuomet grės apsinuodijimas. Jeigu vis dėlto kyla pagunda ragauti įvairių alkoholinių gėrimų, juos reikėtų pradėti gerti nuo silpniausiųjų iki stipriausiųjų.

4. Išsimiegokite

Organizmas turi pasiruošti iššūkiui priimti daug gėrimų, tad prieš didesnį vakarėlį stenkitės gerai pailsėti, išsimiegoti. Pervargimas tik dar labiau sustiprins alkoholio daromą žalą.

5. Gerkite iš mažų taurelių

Gerdami iš mažų taurelių greičiau gėrimus išgersite, nei gurkšnodami alų iš didelio bokalo. Vaikščioti pripildyti taureles vargins, tad nekils rizika pernelyg prisigerti. Vakarėlio metu taip pat nepamirškite judėti – šokti, išeiti pakvėpuoti grynu oru, bendrauti ir pan. Tai padės suvartoti mažiau alkoholio.

Jeigu vis tiek jaučiate, kad alkoholio padauginote, o ryte turite svarbių reikalų, prieš eidami miegoti pasivaikščiokite gryname ore. Labai padės ir aspirino ar aktyvintos anglies tabletė. Sakoma, kad pagirių pavyks išvengti, jei prie miegą bus išgerta tiek vandens, kiek buvo suvartota alkoholio. Taip pat pagirių riziką padės sumažinti ir lengvas užkandis – sriuba ar salotos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)