Pasienio pareigūnų teigimu, cigaretės slepiamos galinių sėdynių atlošuose, stoge, slenksčiuose, duryse. Pasitaiko ir tokių, kurie pakelius įmontuoja padangose ar net kuro bakuose. Visai neseniai sulaikyti pažeidėjai cigaretes buvo įmontavę ir keliuose dujų balionuose.

Negana to, į pavojingas kontrabandos gabenimo operacijas išsiruošę pažeidėjai apsirūpina ir įvairiausiais savadarbiais ginklais. Mėgstamiausi tie, kurie geba pradurti iš paskos sekančių pareigūnų automobilių padangas.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos Vilniaus rinktinės būstinės Specialiosios paskirties užkardos vadas Dainius Dautaras teigė, kad per kontrabandos sulaikymo operacijas pareigūnams neretai kyla didelis pavojus. „Buvo čia toks vienas atvejis, kuomet vos nežuvo Kriminalinės žvalgybos pareigūnas. Pažeidėjai lėkė su automobiliu ir pareigūnai jį pasivijo. Kilo smarkios grumtynės”, - pasakojo D. Dautaras.

Negana to, tenka pripažinti, kad įsitikinimas, jog kontrabandininkai veikia tik naktį – taip pat yra klaidingas. Dabar slėptuves įsirengę šios veiklos profesionalai sieną kerta ir dieną. Tai puikiai žino ir pasienio pareigūnai, kurie akylai stebi karščiausias sienos vietas visą parą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)