Tyrime taip pat akcentuojama, kad paprastai tokia bičiulystė būna pagrįsta tarpusavio supratimu ir noru vienas kitam padėti. Apie ketvirtadalis tų, kurie sutiko naujus žmones per savo augintinius, teigia, kad bent viena nauja pažintis peraugo į tikrą draugystę. Šunų savininkai, lyginant su kitų gyvūnų augintinių šeimininkais, turi net penkis kartus didesnę tikimybę užmegzti naujus ryšius savo apylinkėje, nes pasivaikščiojimas su šunimi yra vienas iš penkių populiariausių būdų susipažinti su naujais žmonėmis. 

„Šiandien mes esame per daug įnikę į savo išmaniuosius įrenginius – eidami paprastai kalbame telefonu, rašome trumpąsias žinutes ar atsakinėjame į laiškus. Gyvūnai augintiniai, ypač šunys, kai su jais vaikštome lauke, norom nenorom ištraukia mus iš naujųjų technologijų pasaulio ir sukuria nuostabias galimybes užmegzti tikras, tvirtas draugystes“, - teigia pagrindinė atliktos studijos autorė, Vakarų Australijos universiteto profesorė Lisa Wood.

Tyrimo metu buvo apklausti kelių JAV ir Australijos miestų gyventojai, tačiau rezultatai buvo labai panašūs – kur kas daugiau šunų šeimininkų naujas pažinti užmezgė pasivaikščiojimo su savo augintiniu metu nei bendruomenės renginiuose ar savo vaikų mokyklose.

„Bendri pomėgiai suvienija kur kas labiau nei bendra gyvenama erdvė. Todėl itin džiugu, kad ir Lietuvoje randasi vis daugiau vietų, kur žmonės gali lankytis su savo keturkojais ir ten megzti naujas pažintis ar tikras draugystes“, - sako „Mars Lietuva“ korporacinių reikalų vadovas Baltijos šalims Mindaugas Rupšys.

Tarptautinė apklausa buvo atlikta telefonu, apklausiant daugiau nei 2500 atsitiktinai pasirinktų vyresnių kaip 18 metų žmonių. Apklausoje dalyvavo Australijos miesto Perto gyventojai bei JAV miestuose San Diege (Kalifornija), Portlende (Oregonas) ir Našvilyje (Tenesis) gyvenantys žmonės.

Šaltinis
Temos
© Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Specialus projektas „Gyvūnų terapija“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)