Įmonė: MB „Technologiniai projektai“

Komanda:

Rokas Lileikis: programavimo, robotikos bei mobiliųjų aplikacijų kūrimo studijų absolventas, dabar studijuojantis elektronikos inžineriją, dirba su „BiCling“ technine ir idėjine puse.

Vasaris Prunskas: finansų analitikas, atsakingas už „BiCling“ finansus, rinkodarą bei verslo plėtrą.

Produktas:

Įmonė „Technologiniai projektai“ kuria išmanų dviračių stovą „BiCling“, kurio pagrindinės funkcijos – dviračio apsauga bei galimybė jį pakrauti. Kokią būtent problemą įžvelgė ir bando išspręsti stovo kūrėjai? „Milijonai žmonių pasaulyje nevažinėja dviračiais, nes bijo, jog palikti viešoje vietoje jie bet kada gali bet būti pavogti. Tuo tarpu besinaudojantys elektriniais dviračiais susiduria su dar viena problema – kur patogiai jį pakrauti, esant toli nuo namų? 

Minti paprasto dviračio pedalus yra iššūkis senjorams, rimtų sveikatos problemų kankinamiems ar širdies ligomis sergantiems žmonėms. Taip pat yra nemažai žmonių, kurie atlėkti iki, pavyzdžiui, darbo gali su vėjeliu, o grįžtant tenka minti įkalnėn, įdedant daug pastangų. Tokiais atvejais visi šie žmonės renkasi tradicinį transportą – automobilius, autobusus – kurie ir toliau kelia grūstis didmiesčiuose ir didina miesto užterštumą“, – aiškino V .Prunskas.

Visas šias problemas puikiai padėtų išspręsti išmanus dviračių stovas „BiCling“. Šio stovo esminės funkcijos – apsauga bei galimybė pakrauti transporto priemonę – sukurtų  žymiai palankesnes sąlygas saugiai ir patogiai naudotis elektrinėmis dviratėmis transporto priemonėmis, tokiomis kaip e-dviračiai ar e-motoroleriai, taip pat ir paprastais dviračiais. Šis sprendimas būtų itin aktualus dviračių savininkams, juoss besinuomojantiems, skubantiems didmiesčiuose ir aktyviai atostogaujantiems žmonėms.

„Rinkoje tokių produktų nėra. Panašiausi būtų „CycloCity“ dviračių nuomos punktai, arba elementarios dviračių spynos. Tačiau nė vienas iš jų neišsprendžia problemos taip, kaip išmanusis „BiCling“ stovas, kuris ne tik tvirtai užrakina, bet ir pakrauna transporto priemonę.

Didžiausias iššūkis:

Kol kas daugiausiai sunkumų išmanaus stovo „BiCling“ kūrėjams kelia pernelyg ilgas produkto realizavimo kelias savivaldybėse bei įvairios gamybos subtilybės, tačiau įmonė tikisi gauti profesionalių patarimų iš projekte „Startas“ konsultuojančių patyrusių mentorių bei sėkmingo verslo atstovų.

Labiausiai džiuginantis pasiekimas:

Komandą džiugina pozityviai nuteikiantys itin geri atsiliepimai apie idėją, taip pat pirmieji klientai, kurie nekantriai laukia galimybės išmėginti stovą. „Svarbiausia – mūsų idėja buvo geriausiai įvertinta VU TVM organizuotose verslumo skatinimo studijose“, – džiaugėsi V. Prunskas.

Tikslai ir planai:

„Artimiausiu metu mums svarbu padaryti pirmuosius „BiCling“ stovus prieinamus visuomenei, o ilguoju laikotarpiu – išplėsti savo veiklą Europoje“, – atskleidė V. Prunskas.