Pasak Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriui vadovaujančio Donato Karaluko, kol kas Kaune išsipildė tik viena jo ir kolegų prognozė, kad įvairių valstybinių institucijų pareigūnais apsimetę nusikaltėliai pradės įkyriai belstis į nusižiūrėtų aukų namų duris. Tokių atvejų gali daugėti.

Kaip rašo dienraštis „Kauno diena“, viena kaunietė sulaukė telefoninio perspėjimo iš "banko darbuotojo" - kad būtų namuose, nes ateis jų atstovas surašyti jos turimų pinigų kupiūrų numerius. Esą ši procedūra būtina, norint išvengti nesklandumų, kai ateis metas keisti litus į eurus

Sukčių siųstam asmeniui paprašius atnešti asmens dokumentą, svečias paspruko su visomis šeimininkės santaupomis.

"Norime įspėti žmones, kad nei banko, nei "Sodros" ar pašto darbuotojai prieš euro įvedimą tikrai nevaikščios po namus, jų turimų pinigų neperskaičiuos ir namuose tikrai nekeis", - perspėjo D. Karalukas.

Jis taip pat įspėja nesusigundyti siūlymais išsikeisti litus į eurus neva geresniu kursu negu banke, pašte ar kredito unijose. Pasak D. Karaluko, "geresnis kursas, nei nustatė valstybė ir kuriuo litus į eurus nuo sausio 1-osios nemokamai keis minėtos institucijos, šiuo metu Lietuvoje neįmanomas".

Patikėjusieji ne juo, o sukčiais, galimai siūlysiančiais tokias paslaugas turguje ar tiesiog gatvėje, rizikuoja parsinešti namo padirbtus eurų banknotus. Pasak ekonominės policijos pareigūnų, šį pavasarį Lietuvoje buvo užfiksuotas suklastotų 100 eurų banknotų antplūdis. Jais buvo atsiskaitoma superkant iš gyventojų aukso dirbinius. Tokie atvejai užregistruoti Klaipėdoje, Marijampolėje, Druskininkuose, Alytuje. Tiesa, sulaikius įtariamuosius, paaiškėjo, kad jie - kauniečiai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)