Sprendimai labai įvairūs

Interjero ir baldų dizainerė Ernesta Rekštienė teigė, kad LED apšvietimo panaudojimo galimybės yra labai įvairios. „Nuo LED apšvietimo juostelių, iki šviečiančių LED panelių“, - aiškino pašnekovė.

Anot jos, LED apšvietimas puikiausiai tinka norint patobulinti baldus: „Naudodami LED apšvietimą galite susikurti išskirtinius baldus. Tai galima pritaikyti virtuvės stalviršio apšvietimui iš apačios ar, pavyzdžiui, atidaromų spintelių sienelėse. Be to, tokį apšvietimą galim integruoti po pakabinamomis virtuvinėmis spintelėmis. Galima dar įdomiau: šviestuvo nesimato, o apšviestas darbo stalas garantuotas. LED apšvietimo galingumas pasirenkamas atsižvelgiant į apšvietimo paskirtį.“

Be kita ko, LED lemputės leidžia sukurti šviečiančias sienas bei lubas, panaudojant pačių pasirinktą paveikslą. Taip pat galima paryškinti iš tamsos išnyrančių laiptų turėklus ar kitas interjero detales. Kai kas LED juostas įmontuoja prie krentančių užuolaidų ir taip kambariui suteikiama jaukumo.

Spalvotas apšvietimas padeda sukurti ypatingą nuotaiką

Pasidomėjus, kuo toks apšvietimo būdas skiriasi nuo įprastinių lempučių skleidžiamos šviesos, dizainerė aiškino, kad LED apšvietimas suteikia tolygią, švelniai pasiskirsčiusią šviesą. „O įprastinis apšvietimas yra koncentruotas šviesti tam tikroje vietoje ir tam tikru kampu“, - pridėjo ji.

E. Rekštienės paklausus apie neįprastų spalvų LED panaudojimą, ji aiškino, kad dažniausiai toks sprendimas pasirenkamas ten, kur norima sukurti tam tikrą nuotaiką. Besikeičiančios spalvos gali būti naudojamos vaikų kambariuose kaip raminamoji šviesos terapija prieš miegą, taip pat baruose ar naktiniuose klubuose, miegamuosiuose.

Anot pašnekovės, tokie sprendimai vis populiarėja. Dizainerė mano, kad LED lemputes vis dažniau žmonės renkasi ne tik dėl įdomių panaudojimo galimybių, bet ir dėl to, kad jos suvartoja žymiai mažiau elektros energijos nei įprastos lemputės.
Tinkamas apšvietimas papuošia namus

Artėjant Kalėdoms dizainerė patarė jau dabar pradėti galvoti, kaip pasitelkiant LED apšvietimą savo namams suteikti šventinę nuotaiką.

Dar visai neseniai daugeliui tai buvo neprieinama

Šviestuvų salono „Kuršių gildija“ pardavimo vadovas Vaidas Čižauskas taip pat teigiamai įvertino LED apšvietimo panaudojimą kuriant nestandartinį namų interjerą.

„Kaip žinia, LED lemputės yra labai ekonomiškos ir ilgaamžės. Dažniausiai jos naudojamos tiesioginiam pašvietimui. LED juostos naudojamos šiek tiek plačiau: tiek tiesioginiam, tiek netiesioginiam pašvietimui. Jos montuojamos lubų ir sienų nišose, po virtuvinėmis spintelėmis, drabužinėse, laiptų pakopose, vonios patalpose naudojant aliuminio profilius, automobiliuose ir netgi jachtose“, - vardijo pašnekovas.

Be to, jis pridėjo, kad tokia apšvietimo sistema žmogaus organizmui nedaro neigiamos įtakos, kadangi LED lemputėse nėra kenksmingo gyvsidabrio ar dujų, taip pat jos neskleidžia ultravioletinių spindulių.

V. Čižausko nuomone, dažnai atsitinka taip, kad žmonės nežino, kokio galingumo LED lempučių ar LED juostų jiems reikia. O kai kam sunku jas namuose tinkamai pritaikyti. „Tokiu atveju siūlyčiau pasikonsultuoti su interjero dizaineriu arba profesionaliu specialistu“, - patarė pašnekovas.

Įmonės atstovas aiškino, kad klientai jau seniai domisi LED apšvietimu, tačiau dar prieš penkerius metus toks apšvietimas daugeliui buvo neįkandamas. O kai LED lemputės atpigo, žmonės jas naudoja vis dažniau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)