„Ir šeimai smagu, kad vairuoju šį traukinuką, ir kaimynai džiaugiasi – sako: mūsų kaimynas – traukinuko vairuotojas, gali kam nors pasigirt, kad mane pažįsta“, – juokdamasis kalba jis.

Šventinę transporto priemonę vyras vairuoja antrus metus iš eilės. Nors pareigos, kaip juokiasi Kazimieras, išskirtinės, norint jas užimti nereikėjo pereiti sudėtingų atrankos turų. Kuriam laikui persėsti prie išpuoštos transporto priemonės vairo pakvietė jau antrus metus traukinuką į gatves išridenanti bendrovė „Ridvija“.

Kitu metu Kazimieras vairuoja miesto autobusą, keleivius vežantį į Grigiškes.

Kuria kalėdinę nuotaiką

„Vairuoti šį traukinuką ne tas pats, kas paprastą autobusą. Tik sėdus prie vairo iškart aplanko šventinė nuotaika ir taip kasdien“, – sako Kazimieras.

Jis džiaugiasi, kad šiais metais traukinukas kur kas modernesnis, vagonuose šilta, groja muzika.

„Kiekvieną dieną į darbą keliuosi kaip į šventę. Gal būtų neblogai tokią priemonę vairuot visus metus, nuotaika gera, daugiau nieko ir nereikia. Smagu, kai žmonėms, ypač vaikams, tai patinka. Išlipę žmonės dėkoja. Žinoma, yra visokių žmonių: vieniems patinka, kitiems nelabai“, – pasakoja vairuotojas.

Smagu jam ir tai, kad pasipuošusį Vilnių gali aprodyti užsieniečiams. „Traukinuku jų važiuoja labai daug, visi džiaugiasi. Šiandien buvo ekskursija iš Lenkijos, jiems irgi labai patiko“, – sako Kazimieras.

Liūdina kiti vairuotojai

Vis dėlto jis prisipažįsta, kad vairuoti tokią transporto priemonę sudėtingiau nei kitas. Labiausiai dėl to, prisipažįsta Kazimieras, kad jaučia gerokai didesnę atsakomybę, mat daugiausia keleivių yra vaikai.

„Žinoma, greitis mažesnis nei vairuojant paprastą miesto autobusą, bet čia tenka važiuoti baisiomis gatvėmis, Rotušės aikštėje daug duobių, mašinų pristatyta, tai pravažiuok su traukinuku, kad gudrus“, – atskleidžia vairuotojas.

Atskirus linkėjimus Kazimieras norėtų perduoti ir sostinės vairuotojams. „Būtų gerai, jei jie būtų supratingesni. O dabar, nors važiuoji su traukinuku, niekas nepraleidžia. Būna, žinoma, ir mandagių vairuotojų, kurie sustoja, šypsosi, pamojuoja. Bet kiti važiuoja ir net nežiūri, kad aš vežu vaikus, per tokius dažnai tenka staiga stabdyti. Nesmagu nei man, nei mano keleiviams“, – kalba Kazimieras.

Mėgaujasi ilgu šventiniu laikotarpiu

Šiais metais nuo penktadienio iki sekmadienio kalėdinis traukinukas kviečia pasivažinėti nauju maršrutu – po išpuoštą Bernardinų sodą. Kazimierui šis maršrutas itin patinka.

„Kiekvieną vakarą į Kalėdinį miestelį susirenka labai daug žmonių, mano traukinukas irgi labai populiarus, atvažiuodamas jau matau stotelėje laukiančius keleivius. Dieną žmonių mažiau, juk visi dirba. Beje, vakare važiuoti kur kas smagiau – traukinukas ryškiau šviečia, susirenka daugiau vaikų“, – lygina jis.

Per pačias šventes traukinukas irgi važinės, tik Kazimieras dar neskaičiavo, ar jam šiomis dienomis klius pamaina. Vis dėlto jis tikina, kad dėl to visai nesikrimstų. „Jei tektų dirbti per šventes, tikrai nebūtų liūdna, juk darai gera kitiems, tai širdy ir jauti šventę, – gerai nusiteikęs kalba vairuotojas ir prisipažįsta, kad po švenčių aplanko tuštumos jausmas: – Paskui sėdi į autobusą, jausmas jau ne toks, tai paprastas darbas.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)