Puošybos elementais prikelti drabužį antram gyvenimui nėra sudėtinga. Štai kelios idėjos, kurios padės tai padaryti.

Detalės

Dekoruojant tokiomis detalėmis, kaip akmenėliai ar karoliukai, galima leisti savo fantazijai lietis laisvai: prisiūti ar priklijuoti dekoravimo elementus prie marškinių apykaklės, jais marginti palaidines bei sukneles.

Aplikacijos

Bet kokią palaidinę ar megztuką pagyvins ir papuoš skirtingos medžiagos aplikacijos. Įvaizdžiui tai iš karto suteikia žaismingumo.

Nėriniai

Norėdama pagyvinti drabužius į pagalbą gali pasikvieti ir močiutę ar pati atsiminti rankdarbių pamokas. Drabužius galima pagyvinti nerta, megzta ar tiesiog prisiūta aplikacija.

Dažymas

Egzistuoja visa galybė būtų, kaip gali dažais atnaujinti seną drabužį. Vienas jų – dekoravimas naudojant trafaretus, kitas - merkti drabužį į dažų vonelę. Tiesa, eksperimentams reikia naudoti specialius, medžiagos dažymui skirtus dažus. Kitu atveju, po pirmo skalbimo piešinėlių ant drabužio nebeliks, o išsilieję dažai gali drabužį ir sugadinti. Perdažyti galima ne tik trikotažinius gaminius, bet ir batelius.

Puošyba gipiūru

Šiemet puošyba gipiūru - ypatingai madinga. Tad, iškirpusi senų marškinėlių/ suknelės/ švarkelio nugaros dalį arba šonus, įsiūk gipiūrą. Šis dekoravimo būdas užtruks šiek tiek ilgiau, tačiau rezultatas vertas pastangų!


Siaurinimas

Nebijok drastiškų pokyčių - drąsiai karpyk ir persiūk drabužius. Sėkmingai dekoravusi drabužius gali jų ir nebeatpažinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)