Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vykdomasis direktorius Laurynas Vilimas „Žinių radijui“ teigė, jog prekybos sektorius patirs didžiausią krūvį euro įvedimo procese.O kad būtų kuo mažiau klaidų, prašoma ir visuomenės pagalbos.

„Mes suprantame, kad šiame periode ir po euro įvedimo pirkėjai labai jautriai ir nepatikliai žiūri į kainas. Todėl siekiame tą nepasitikėjimą išsklaidyti. Tikrai neteigiame, kad viskas bus teisinga, be klaidų, bet jeigu tokių pasitaikys, norime į tai reaguoti, kad tas klaidas galėtume ištaisyti. Visiems tik bus geriau“,- eteryje kalbėjo L.Vilimas.

Pašnekovo teigimu, daugiausiai klaidų tikriausiai pasitaikys ten, kur kainos surašomos ranka, o ne ten, kur perskaičiuojamos kompiuterių.

„Kaimuose, turguose kainos surašomos rankomis ir šioje vietoje gali įvykti tas žmogiškas faktorius ir tų klaidų, kada kainos perskaičiuojamos žmogaus, gali būti“,- svarstė L.Vilimas.

Tam, kad būtų supaprastinta sistema sužinoti apie neteisingas kainas, šiuo metu kuriama internetinė platforma su interaktyviu Lietuvos žemėlapiu www.pranešu.lt. Čia bus žymimi ūkio subjektai, kurie tinkamai ar netinkamai laikosi euro įvedimo reikalavimų.