Ryte būna praėję daugiau nei aštuonios valandos nuo paskutinio valgymo ar gėrimo. Jūsų cukraus kiekis kraujyje žemesnis, ir kūnas neturi pakankamai kuro optimaliai treniruotei.

Paprastai ekspertai rekomenduoja ką nors suvalgyti, net jei tai tik mažas užkandis, likus dviem valandoms iki treniruotės. Kai kūnas neturi užtektinai kuro, gali kilti problemų, iš jų mažesnė - prastesni rezultatai, didesnė - sąmonės netekimas treniruotės metu.

Tačiau, kaip ir minėta, kiekvienas yra skirtingas. Kai kurie žmonės gali sportuoti nevalgę, o kiti nuo to sunegaluoja. Be to, gali būti, kad čia yra kilusi painiava dėl metabolizmo ryte.

Pusryčiai turi teigiamą poveikį metabolizmui, tačiau sportas tuščiu pilvu - ne. Kai kurie žmonės sako, kad tai degina riebalų atsargas, bet apskritai svarbiau yra kalorijų, sudeginamų treniruotės metu (nesvarbu, iš kur jos), kiekis.

Be to, riebalai dega angliavandenių liepsnoje. Tai reiškia, kad sportuojant nevalgius kūnas nedegina riebalų efektyviai, o kartais - išvis nedegina.