Pirmoji šiandien sužibo Kauno eglutė. Šiais metais Kaunas dekoracijoms lėšų nepagailėjo – skirta 350 tūkst. eurų. Antrus metus iš eilės pagrindinė miesto yra išmani, o ją valdyti gali kiekvienas Rotušės aikštėje apsilankęs žmogus. Eglutė yra prijungta prie interneto ir valdoma kompiuteriais. Po eglute yra didelė vaikiška karuselė su arkliukais, suoliukais ir staliukais.

Negana to, viena dalis šių metų Kauno eglutės yra klasikinė žaliaskarė, iš toli atrodo kaip vientisa 16 metrų aukščio eglė, o kita – sudaryta iš daugybės atskirų eglučių.

„Tai tradicinė eglutė, dekoruota įvairaus dydžio žėrinčiais žaislais. Aplink eglę – daug šviesos, todėl eglė gražiai spindi“ – pasakojo pagrindinė eglutės autorė Jolanta Šmidtienė.

Eglutėje įrengta karuselė suksis nuolatos, ji turėtų atlaikyti apie šimtą žmonių. Ratu eglutės karuselė apsisuks per maždaug 20 minučių. Į eglutės kompoziciją įtraukta ir 12 namelių, kuriuose vyks įvairios veiklos lankytojams, bus prekiaujama šventiniais skanėstais.

Kaunui, panašu, nusileisti nepasiruošęs ir Vilnius. Nors eglutė čia sužibo kiek vėliau, tačiau atrodo ne ką mažiau įspūdingai. Praėjusių metų eglutę-namelį šiais metais sostinėje pakeitė visą Kalėdų miestelį gaubianti eglutė.

Eglę juosiantį Kalėdų miestelį Katedros aikštėje šiemet apšviečia 50 tūkstančių eglės skraistės lempučių. Pati eglė siekia 27 metrų aukštį, tačiau bendras jos kompozicijos plotis yra net 50 metrų.

Aplinkui eglę išsidėstę penkiasdešimt šventiškai išpuoštų Kalėdų miestelio namelių. Čia visą šventinį laikotarpį bus galima paragauti skanėstų, įsigyti dovanų, susitikti su draugais ir artimaisiais. Pirmą kartą Vilniaus Kalėdų miestelyje dalyvaujantys svečiai iš Vokietijos stebina unikaliu „meduoliniu“ nameliu.

„Šių metų kalėdinės eglės idėja gimė metų pradžioje. Praeitais metais buvo eglutė – namukas. Ten buvo patalpa, kur vyko pasakų skaitymas ir buvo toks ažiotažas, kad ne visi žmonės galėjo patekti į tą patalpą. Tai šiemet gimė ta mintis, kad eglutė turi apglėbti visus.

Žaliaskarė pasidarė baltaskarė ir tą skarą ištiesė virš visų galvų. Ir visas Kalėdų miestelis, 2500 kvadratinių metrų bus uždengtas eglutės skara, kuri nuo eglutės viršūnės sudarydama dvigubą siluetą sklandžiai pereis virš namukų ir visų galvų. Kalėdinės skaros idėja gimė jau vasario mėnesį. Eskizuose bandėme atspindėti įvairius variantus, darėme vizualizacijas, darėme skaičiavimus“, – eglutės įdėją DELFI anksčiau nupasakojo menininkė Jolanta Tūraitė.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1055)