Su uostamiesčio meru Vytautu Grubliausku susitikęs ambasadorius pažymėjo, kad tai buvo pirmasis jo vizitas Klaipėdoje, tačiau, Davor Vidiš žodžiais, tikrai – ne paskutinis.

„Šio vizito tikslas susipažinti su Klaipėdos miestu ir uostu. Siekiame stiprinti Kroatijos ir Lietuvos, kartu ir Klaipėdos, ekonominį, kultūrinį bei turistinį bendradarbiavimą. Deja, bet šiandien kroatai apie Lietuvą žino dar labai mažai“, – susitikimo metu sakė ambasadorius.

Kroatijos Respublikos ambasados biuro Vilniuje vadovas pažymėjo, kad Lietuvoje šiuo metu didžiausia kroatų bendruomenė yra būtent Klaipėdoje. Devyni šios valstybės piliečiai dirba suskystintų gamtinių dujų (SGD) laive-saugykloje „Independence“.

„Mums didelė garbė, kad mūsų piliečiai dirba šiame technologiškai sudėtingame, moderniame bei ypatingos svarbos Lietuvai objekte. Kartu tai ir Kroatijos specialistų profesionalumo įvertinimas“, – teigė ambasadorius.

Pasak Davor Vidiš, kovą į Klaipėdą apžiūrėti SGD terminalo atvyks Kroatijos Vyriausybės atstovai. Panašų terminalą planuojama statyti ir viename iš Kroatijos uostų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją