Pakeiskite tepalus

Nepaisant to, kad automobilio tepalų matuoklis rodo reikiamą normą ir nekyla įtarimų dėl alyvos spalvos, protingiausia būtų pakeisti variklio tepalus, kai tik įsigijote mašiną. Tai yra tarsi kraujas jūsų brangaus variklio, tad pakeiskite tepalus ir tuomet tvirtai žinosite, kada jie iš tiesų yra keisti. Tuomet ir ateityje nebeliks abejonių, ar juos keisti reikia rytoj, o gal jau reikėjo vakar. Nepamirškite ir naujo tepalo filtro.

Pasirūpinkite aušinimo skysčiu

Karštis yra bet kokio variklio priešas, tad aušinimo skysčiui tenka svarbus vaidmuo siekiant, kad motoras tarnautų kuo ilgiau. Variklio perkaitimas gali pridaryti tiek nuostolių, kad kartais net jį remontuoti nebėra prasmės.

Įsigijus naudotą automobilį patariama pakeisti aušinimo skystį, o vėliau tą pačią procedūrą kartoti kas 3 metus.

Pakeiskite stabdžių skystį

Įsigiję naudotą automobilį, turėkite omeny, kad jis greičiausiai naudoją seną stabdžių skystį, tad jį reikėtų pakeisti. Norint išvengti neigiamų pasekmių, ekspertai rekomenduoja stabdžių skystį keisti kas 3 metus.

Akumuliatoriaus keitimas

Ne paslaptis, kad šiandien akumuliatoriai nėra tokie patikimi, kaip būdavo anksčiau. Automobilių gamintojai kruopščiai skaičiuoja išlaidas tiekėjams, tad akumuliatoriai tampa vis pigesni. Be to, inžinieriai nori lengvesnių komponentų siekdami pagerinti degalų sąnaudas, todėl akumuliatoriai tampa vis mažesni. Tad nieko nebestebina tai, kad kartais akumuliatoriai „miršta“ prabėgus vos 3 metams nuo automobilio pagaminimo.

Naudoto automobilio pirkėjas turėtų nepatingėti ir pažiūrėti, kada pagamintas dabar sumontuotas akumuliatorius. Jeigu jis skaičiuoja jau ketvirtus metus, pakeiskite jį, tai ypač rekomenduotina prieš žiemos sezoną, kai „numiręs“ akumuliatorius gali pridaryti rimtų nepatogumų.

Patikrinkite filtrus

Oras yra svarbus variklio darbui, tad reguliariai tikrinkite oro filtrą. Šiuolaikiniai automobiliai turi ir salono filtrą. Nors kai kurie vairuotojai linkę nuvertinti jo reikšmę, tačiau akivaizdu, kad reguliariai keičiamas jis pagerina oro kondicionieriaus darbą.

Pakeiskite transmisijos skystį

Naujų automobilių su automatine pavarų dėže pirkėjams patariama transmisijos skystį pakeisti iš pradžių nuvažiavus 10 tūkst. km, o vėliau – kas 50 tūkst. km. Mašinų su „mechanika“ savininkams rekomenduojama pakeisti pavarų dėžės skystį po 10 tūkst. km, o vėliau – kas 80 tūkst. km.

Atidžiai patikrinkite padangas

Žvilgtelti į padangų protektorių neužtenka. Dauguma vairuotojų nežino, kada pagamintos jų automobilio padangos. Tačiau tą išsiaiškinti nėra sudėtinga – visa reikiama informacija užrašyta ant padangos šono. Jeigu padanga senesnė nei 5 metai, tikėtina, kad ji bus praradusi gerąsias savo savybes, net jei ir protektoriaus gylis atitinka reikalavimus, tad patartina mašinos „apavą“ keisti.

Naudotų automobilių pardavėjai mėgsta klientams įbrukti mašinas su skirtingo tipo padangomis, tačiau nepamirškite, kad padangos turi didelę reikšmę važiavimo komfortui, tad joms reikėtų skirti deramą dėmesį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (138)