Šiais laikais netrūksta įvairiausių burnos higienos produktų, tačiau jei norite natūraliai baltų dantų, pirmiausia išbandykite šiuos penkis patarimus.

1. Valgykite traškų maistą. Daugelyje vaisių ir daržovių, pavyzdžiui, obuoliuose, morkose, salieruose ir kriaušėse yra rūgščių, kurios natūraliai valo ir balina dantis. Kuo traškesnis maistas, tuo geriau jis valo jūsų dantukus. Jei stengiatės sveikai maitintis, tikriausiai ir taip suvalgote pakankamai vaisių ir daržovių, bet pasirūpinkite, kad jie būtų neapdoroti. Kitaip tariant, užuot spaudę obuolių sultis, suvalgykite obuolį.

2. Valgykite daugiau pieno produktų. Neseniai atlikti tyrimai parodė, kad sūryje, piene ir jogurte yra mineralų, kurie stiprina dantis ir pagerina jų išvaizdą. Tarp šių mineralų yra ir kalcis bei fosforas, stiprinantys dantų emalį. Kuo stipresnis emalis, tuo geriau jūsų dantys reaguos į kitas sąraše esančias balinamąsias priemones.

3. Valgykite daugiau braškių. Jose yra obuolių rūgšties, kuri nuo dantų paviršiaus pašalina patamsėjimus. Be to, braškių tekstūra padeda poliruoti emalį ir suteikia dantims lygumo, baltumo. Jei norite sustiprinti balinamąjį poveikį, sutrintas uogas sumaišykite su puse šaukštelio kepimo sodos, ištepkite dantis ir palaikykite 5 minutes. Šį būdą naudokite tik retkarčiais, nes per dažnas balinimas gali pažeisti emalį.

4. Naudokite kepimo sodą. Vieni ekspertai siūlo ją naudoti dažnai, kiti pataria išvis nerizikuoti. Tačiau tyrimai rodo, kad saikingas sodos naudojimas nėra kenksmingas ir padeda balinti dantis. Išbandykite sodos, citrinos ir braškių mišinį.

5. Gerkite per šiaudelį. Gėrimai gali nudažyti dantis, o kad to išvengtumėte, geriausiai būtų gerti per šiaudelį. Kuo mažesnį sąlytį jūsų dantys turės su dažančiomis medžiagomis, tuo baltesni jie bus.

Mūsų kultūroje labai vertinama balta šypsena. Ji ne tik graži, bet ir rodo, kad mūsų dantys yra sveiki bei prižiūrėti. Visgi turėkite omenyje, kad dantys yra trapūs. Per daug kepimo sodos ir rūgščių vaisių gali smarkiai pakenkti jūsų emaliui ir kitoms burnos dalims. Nepamirškite, kad visur būtinas saikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)